Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 6

Aileniz? Annem babam ben küçükken ayrılmış. Tek çocuğum. Babam başka biriyle evlenip aile kurmuş. 18 yaşındayken gidip tanıştım, Adana’ya. Beni istemedi. Anneme ve kendime bakmam gerekiyordu. Bir yandan filmlerde çalışıyorum, diğer yanda gerçek Arzu var, okumak isteyen. Deli gibi kitap okuyorum, grevlere katılıyorum. Sinemadan biriktirdiğim parayla Londra’ya İngilizce öğrenmeye gittim, düşün. Babaannem ile Orhan Kemal’in annesi kardeş çocuğu... O yıllarda anneler şöhretten korkanken anneniz nasıl izin verdi? Fotoroman ve sinema yarışmalarına annem götürmüştü. Maddi durumumuz kötüydü. Bir de galiba annem kendi yapamadıklarını bana yaptırdı. O da çok güzel bir kadındı, İzmirli’dir.

614
Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 7

YAPIMCISI, SENARİSTİ UTANMAYACAK BİR TEK BEN Mİ UTANACAĞIM? “Keşke babam olsaydı başımızda” dediğiniz oldu mu? Onu suçlamıyorum ama babam olsun isterdim. Okulda bazen, “Babam izin vermiyor, gelemem” demeyi çok isterdim. Seks filmlerim nedeniyle değil, beni daha en başta istemedi. Çalıştığı yere gittiğimde babama, “Ben Arzu” dedim, “Hangi Arzu” dedi, unutmuş! Babanız hayatınızda olsaydı başka türlü olur muydu? Fizik okumayı çok isterdim ama olmadı. Ama kızım Eda beş dil biliyor. Sorbonne mezunu, yüksek lisans yaptı. Güzel Sanatlar okudu. Ben de yapamadıklarımı ona yaptırdım galiba.

714
Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 8

Anneniz seks filmleri yüzünden kızdı mı size? Daha 17 yaşında evden taşınmıştım zaten ama anneme ben bakıyordum. Bir gün erotik fotoğraflarımı gördü, “Utanmıyor musun?” dedi. Ben de, “Sen bu parayla yaşamaya utanmıyor musun?” dedim. Yapımcısı, erkek oyuncusu, senaristi utanmayacak, bir tek ben mi utanacağım seks filmlerinden? Memduh Ün’ün çevirdiği erotik filmde oynadım. Ama o ismini başka yazdırdı. Kaç seks filminiz var? 24 kadar var. 80 tane normal filmden kazanmadığım parayı onlarla kazandım. Film başına o zaman 70-80 bin lira alıyordum. Büyük isimler para kazandı, ben ev bile alamadım. Sonra benim ismimle erotik filmleri dünya paraya sattılar. Gerçek hayatta da öyle seksi kadın değilimdir; gördüğün gibi sıradanım. Çok çocuklu bir ev kadını olmayı isterdim ama kısmet, erotik yıldız oldum.

814
Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 9

Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik gibi isimleri hiç kıskandınız mı? Hayır, kıskanmadım. Onlar koruma altındaydı çünkü. Benim öyle bir durumum olmadı. Yönetmenlerden evlenme teklifi almadım. Küçük yaştaydım, sinemayı da erken bırakmıştım. Mesleğimden sevgilim olmasını istemezdim. Peki, çok açık soracağım: Erotik filmler dışında başka yapacak bir iş yok muydu? Lise terk bir kızım. İngilizceyi de Fransızcayı da sonradan öğrendim. Bana o dönem kim, ne iş verecek? Şimdi düşünüyorum da, hayalmiş! Karanlıkta Türk erkeklerinin ağzının suyu aktığı bir ilahken, gündüz vakti dışlanan bir kadın olmak. İkiyüzlü bir durum değil mi? Karanlıkta hayranlık duyulan bir kadındım ama gerçek hayatta eşleri olmamı asla istemeyecekleri biriydim. Belki ben de kendimi anlatmadım. Kimse Arzu’yu merak etmedi ki.

914