Düzenli seksin fiziksel ve ruhsal faydaları neler? - Sayfa 7

Bu anlamda stres hali, cinsel arzuyu azaltsa da, seks bu nedenle oluşan stresi azaltmamızı sağlayabilir. İlginç bir gerçek şu ki, mutlu birliktelik içinde olan çiftler stresli bir günün ardından cinsel ilişkiye girme eğiliminde oluyor. Ayrıca seksin yararlı etkilerinden en çok faydalananlar da onlar.

715
Düzenli seksin fiziksel ve ruhsal faydaları neler? - Sayfa 8

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Düzenli cinsel aktivite virüslere, bakterilere ve diğer patojenlere karşı fizyolojik savunmamızı güçlendirir. Ayda üç kez seks yapmanın, korona virüse karşı koruma sağlayabileceğini savunan çalışmalar bile bulunuyor. Bu keşif elbette diğer bulaşıcı hastalıklar için de geçerli.

815
Düzenli seksin fiziksel ve ruhsal faydaları neler? - Sayfa 9

Bağışıklık sistemi üzerindeki fayda yaşa ve cinsel aktivite türüne bağlı değil, yani herkes bunu hayatının farklı zamanlarında elde edebilir. Kısacası kanıtlar, cinsel ilişki sıklığı arttıkça bağışıklık sistemimizin hastalık tehditlerine karşı daha dirençli hale geldiğini gösteriyor.

915
Düzenli seksin fiziksel ve ruhsal faydaları neler? - Sayfa 10

Aktif cinsel yaşantı kardiyovasküler sisteme de yardımcı olur. Çift olarak yapılan cinsel birlikteliğin, sistolik ve diyastolik basıncı arttırdığı, bunun orgazm anında yoğunlaştığı ve sonrasında azaldığı bilinmekte.

1015