Gündem
09 Tem 2024 15:28 Son Güncelleme: 09 Tem 2024 17:39

Düzce - Bolu Dağı gerilimi tam gaz devam ediyor! Tanju Özcan'a gönderme

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan ve Düzce Belediye Başkanı AK Partili Faruk Özlü arasındaki 'Bolu dağ mı, Düzce dağı mı?' tartışması devam ediyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Faruk Özlü'nün Düzce Belediye Başkanlığını Yeniden Refah'tan türkücü Davut Güloğlu'na karşı az daha kaybettiğini ifade etti. Tanju Özcan'a yanıt veren Faruk Özlü, "Düzce'ye patolojik bir takıntı besliyorsun, korkuyorsun, stres yapıyorsun" dedi.

Düzce ile Bolu arasında çıkan 'Bolu Dağı' tartışması iki belediye başkanını karşı karşıya getirdi. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasındaki gerilim tam gaz devam ediyor.

DÜZCE İLE BOLU ARASINDAKİ GERİLİM NASIL ÇIKMIŞTI?
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Bolu Dağı'nın Düzce sınırlarında olduğunu coğrafi yapı gereği buranın Bolu Dağı değil Düzce Dağı olarak adlandırılması gerektiğini savunmuş ve bu yanlıştan dönülmesi için çalışma başlatacaklarını söylemişti.

Bunun üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bu paylaşımı alıntılayarak Faruk Özlü'ye yanıt verdi, Özcan'ın yorumu 'Faruk Özlü, Bolu Dağı'na göz koymuş. Bolu Dağı, Bolu'nun simgesidir. Dimyat'a girince giderken evdeki bulgurdan olma Kaynaşlı'yı Yığılca'yı ve Akçakoca'yı elinden aldırma bana. Akıllı ol!' şeklinde olmuştu.

Akabinde Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de Özcan'a yanıt vererek çok sert ifadeler kullanmıştı. Özlü, Mevlana'nın sözünü paylaşarak Tanju Özcan için 'Adam değilsin' göndermesi yaptı.

İşte Faruk Özlü'nün o sözleri
"Yani anlayacağın, pek sanmıyorum ama aklının başında olduğunu birgünün ya da saatin olursa Düzce'ye gel sana tane tane aklının alacağı biçimde coğrafya, tarih anlatayım.


Bir de Bolu Ovası'ndan Düzce'ye bakıver. Gördüklerin sana yeter! 'Akıllı ol' bahsini seninle ayrıca konuşacağım."

ÖZCAN'DAN ÖZLÜ'YE: "ALIRIM ELİNDEN BAK AKÇAKOCA'YI
Tartışmada Tanju Özcan, Faruk Özlü'ye şu ifadelerle yüklenmişti:

"Sn. Faruk Özlü, Bolu dağı adı üstünde Bolu’nun dağıdır.Akıllı ol derken boşuna demedim! Artık Bakan değilsin..Eski ilçemiz Düzce’yi kasabaya çevirdin! Bu başarısız hareketlerle AKP’nin kalesi olan Düzce’yi türkücüye kaybediyordun! Boş gündem oluşturma, işine bak!! Alırım elinden bak Akçakoca’yı!"

GERİLİM TAM GAZ DEVAM EDİYOR: "ANLADIN SEN ONU!"
Akçakoca göndermesi sonrası Faruk Özlü Tanju Özcan'a şu sözlerle yüklendi:

"Tanju Özcan… Senin düşük seviyene inmemek için gerçekten çok çabalıyorum. Yalnız sendeki bu ‘Akçakoca takıntısını’ çözmeye başladım! Bir ara çık gel bu tarafa. Ama gelirken aracını şoförün kullansın. Anladın sen onu! Sana bir ara ‘belediyecilik dersi’ vermeyi de çok isterim. Anlamazsın ama Belediyeler şehirlerin lokomotifidir. Mesela kasaba dediğin Düzce; Bolu’nun iki katı üretip, 2 milyar dolarla Türkiye’de ilk 20’de ihracat yapıyor. Ayrıca bu kasabanın! nüfusu Bolu’dan 70 bin fazla. 35 bin üniversite öğrencisi ve üretimin dinamosu 5 tane OSB’si var. Ve biz Düzceli kardeşlerimle el ele vererek, tüm bunları son 20 yılda başardık. İşte sen bu yüzden Düzce’ye patolojik bir takıntı besliyorsun, korkuyorsun, stres yapıyorsun. Ama tabi Düzce’den korkmakla sen de haklısın. Korkma, sadece öğren ve takipte kal. Biliyorum senin kafa bu işlere, ihracata, üretime falan basmaz. Senin aklın başka yerlerde. Bırak elimizden herhangi bir şey alma hayallerini de, sen Bolu’ya ne verdin ona bak."