Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 8

Rusya’nın güneybatısındaki Saratov kentinde doğan Abramovich’in anne ve babası o daha çok küçükken hayatını kaybedince, 4 yaşından itibaren büyükanne ve büyükbabası tarafından büyütüldü. Büyükanne ve büyükbabası Vasily ve Faina, Ukrayna’dan savaş sırasında kaçmışlardı… 

820
Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 9

Annesi Irina, Abramovich’in doğumundan kısa bir süre sonra 28 yaşında kan zehirlenmesinden hayatını kaybetti. Babası ise bir vinç tarafından ezildi ve kaldırıldığı hastanede öldü. Kısa süre sonra Abramovich, Moskova yakınlarındaki amcasının yanına taşındı.

920
Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 10

REFORMLARI KULLANARAK ZENGİNLEŞMEYE BAŞLADI

Abramovich, 1980’lerin sonlarında kolejden ayrıldıktan sonra bir pazar tezgahında plastik bebekler dahil muhtelif ürünler satarak para kazanmaya başladı. 1987’de Abramovich Sovyet ordusunda kısa bir süre görev yaptıktan sonra, ilk karısı Olga Lysova’nın ebeveynleri Rus oligarka, düğün hediyesi olarak 2 bin ruble verdi. Bu, sattığı ürün yelpazesini genişletmesine olanak sağladı.

1020
Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 11

Ciddi para kazanmaya yönelik ilk hamlesi, Sovyetler Birliği’nin Mihail Gorbaçov’un yönetimi altında çökmeye başladığı perestroyka reformları sırasında geldi. Değişiklikler sayesinde rejimin işletmeler üzerindeki kontrolü gevşedi, bu da oligarkların firmalarını yasal hale getirerek ve devlete ait şirketleri satın alarak yükselebilmesinin önünü açtı.

1120