Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 10

REFORMLARI KULLANARAK ZENGİNLEŞMEYE BAŞLADI

Abramovich, 1980’lerin sonlarında kolejden ayrıldıktan sonra bir pazar tezgahında plastik bebekler dahil muhtelif ürünler satarak para kazanmaya başladı. 1987’de Abramovich Sovyet ordusunda kısa bir süre görev yaptıktan sonra, ilk karısı Olga Lysova’nın ebeveynleri Rus oligarka, düğün hediyesi olarak 2 bin ruble verdi. Bu, sattığı ürün yelpazesini genişletmesine olanak sağladı.

1020
Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 11

Ciddi para kazanmaya yönelik ilk hamlesi, Sovyetler Birliği’nin Mihail Gorbaçov’un yönetimi altında çökmeye başladığı perestroyka reformları sırasında geldi. Değişiklikler sayesinde rejimin işletmeler üzerindeki kontrolü gevşedi, bu da oligarkların firmalarını yasal hale getirerek ve devlete ait şirketleri satın alarak yükselebilmesinin önünü açtı.

1120
Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 12

GEÇMİŞİNDE TUTUKLANDI

Abramovich, 40 yaşından önce dünyanın en zengin adamlarından biri olmak için birçok kez sahtecilik yapmak ve acımasızlıkla suçlandı. Suçlamalar düşmeden önce 55 tanker mazot almak için sahte belgeler kullandığı iddiasıyla 1992’de tutuklandı.

1220
Dünyanın konuştuğu Abramovich; Beş parasız yetimken milyarder oldu! "Putin'i başkan yapan adam!" - Sayfa 13

2011’de o dönem yaşadığı olayla ilgili olarak yaptığı bir röportajda ise şunları söyledi: ‘Hiçbir belgede tahrifat yapmadım. Yakınlarımdan hiçbiri sahte bir belgede bulunmadı.’

1320