‘Dünyanın en havalı semtleri’ açıklandı: Türkiye'den bir yer listede! - Sayfa 4

ISOLA - MİLAN: Listenin 8. sırasında bulunan bu İtalyan semti, kendine özgü tarihi dokusu ve modern dokunuşlarıyla dünyanın da gözdelerinden. Isola, grafitilerle kaplı özgün bir yerleşim bölgesi olmasının yanı sıra, dar sokakları moda ürünleri satan butikleri, organik gıda dükkanları ve ikinci el mağazalarıyla oldukça dikkay çeker. Üstelik az bulunacak atmosferiyle aile işletmesi trattoria'lar ile yemyeşil avlulardaki şık kafeleri bir arada bulabilirsiniz. Rönesans Dönemi'nden kalma Santa Maria alla Fontana Kilisesi, fresklerle kaplı kemerleriyle ünlüdür.

412
‘Dünyanın en havalı semtleri’ açıklandı: Türkiye'den bir yer listede! - Sayfa 5

MİD-CİTY: Listenin 7. sırasındaki bu semt, aynı zamanda New Orleans'ın da kalbini oluşturuyor. Mid-City, adından da anlaşılacağı gibi, New Orleans'ın ortasında, bir zamanlar Mississippi Nehri'nin doğal setinin arka yamacında, nehrin taşkın yatağının giderek azalan bir bölümünde yer alıyor. Zamanla bu tarihi semt, kendine özgü yapısıyla eşsiz bir semte dönüşmüş ve şu anda dünyanın da en sevilen semtlerinden birini oluşturuyor.

512
‘Dünyanın en havalı semtleri’ açıklandı: Türkiye'den bir yer listede! - Sayfa 6

BRUNSWICK EAST - MELBOURNE: Brunswick East, Melbourne'da bulunan bir banliyo ve listenin 6. sırasında yer alıyor. Bu bölge, Melbourne'un kuzeydoğusunda yer alır. Genellikle canlı bir kültürel atmosfere sahiptir ve çeşitli kafe, restoran ve mağazalara ev sahipliği yapar. Ayrıca, birçok park ve yeşil alana da ev sahipliği yapan bu semt, dünyanın en sevilen mahallelerinden biri.

612
‘Dünyanın en havalı semtleri’ açıklandı: Türkiye'den bir yer listede! - Sayfa 7

SHEUNG WAN - HONG KONG: Dünyanın en sevilen mahallelerinden biri olarak Sheung Wan, listenin 5. sırasında yer alıyor. Bu semt, Hong Kong'un merkezi bölgelerinden biri ve geleneksel Çin mahalleleri, modern galeriler, kafeler ve antik mağazalar gibi çeşitli mekanlarıyla biliniyor. Ayrıca, Sheung Wan'da birçok tapınak, kültürel miras ve tarihi binalar da bulunuyor. Bu bölge, yerel pazarları, sanat galerilerini ve geleneksel Çin tıbbı mağazalarını keşfetmek isteyen ziyaretçiler için popüler bir yer.

712