Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Türkiye kaçıncı sırayı aldı? - Sayfa 3

Sıralamada 189 destinasyona vize sorunu olmadan seyahat edebilen 3 ülke var. Aralarında Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olan Lüksemburg ile birlikte Finlandiya ve İtalya dünyanın en güçlü pasaportları listesinde 4. sırayı paylaştı.

38
Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Türkiye kaçıncı sırayı aldı? - Sayfa 4

Kendisini süper güç olarak tanımlayan ABD ise dünyanın en güçlü pasaportları listesinde ilk 5 arasında yer almadı. ABD, Fransa, İrlanda, Portekiz, Birleşik Krallık, Avusturya, Danimarka, Hollanda, İsveç gibi ülkelerin gerisinde kaldı, yedinci sırayı aldı.

48
Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Türkiye kaçıncı sırayı aldı? - Sayfa 5

Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası dünyadaki birçok ülkeden yaptırımlara maruz kalan Rusya'nın pasaportu da bu yaptırımlardan nasibini aldı. Ancak, yaptırım uygulayan ülkeler zaten Rusya'ya vize şartı uyguluyordu. Bu nedenle Rusya'nın dünyanın en güçlü pasaportları listesinde yeri çok değişmedi; 50. sırada yer aldı.

58
Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Türkiye kaçıncı sırayı aldı? - Sayfa 6

Türk pasaportu 110 destinasyona vizeye ihtiyaç duymadan seyahat etmeyi sağlıyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın en güçlü pasaportları listesinde 57. sırada yer alan Türkiye, bu yıl 3 basamak yükselerek 54. sıraya kadar yükseldi. 

68