Dünyanın en çok yiyen ülkeleri açıklandı: Kaçıncı sıradayız?
Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, dünyanın en çok besin tüketen ve obeziteye yatkın ülkelerini sıraladı.
184 ülkenin bulunduğu listede birinci sırada bir Orta Doğu ülkesi yer alırken, Türkiye de ilk sıralara yerleşti.
Obezite vakalarının en çok yaşandığı ülkelerin başında gelen ABD, listede ikinci sırada yer aldı.ABD'yi İrlanda ve Belçika takip etti. Birleşik Krallık 26. sıraya yerleşirken, Kanada ise 13. Oldu.
Günde ortalama 3 bin 800'e yakın kalori tüketen ABD'nin listede ikinci sırada yer alması şaşkınlık yaratırken, birinci sıraya ise Bahreyn yerleşti. Günlük kalori miktarı 4 bini geçen Bahreyn, obezite oranıyla tanınan ABD'yi gölgede bıraktı.
Türkiye ise 184 ülkenin yer aldığı listede, günlük ortalama 3 bin 762 kaloriyle ile 5. sırada yer aldı. Oxford Üniversitesi'ne bağlı OurWorldInData tarafından derlenen veriler için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nden yararlanıldı.
Fast food tüketiminin artışıyla dünyada obezite oranları her yıl artış gösteriyor. Yiyecekler gün geçtikçe daha kalorili hale geliyor ancak besin değerleri düşüyor. Araştırmalar, uykusuzluğun da bilinçsiz beslenmeyi tetiklediğini ortaya koydu.
Gıda ve İlaç İdaresi, insanların günde ortalama 2 bin kaloriden fazla tüketmemesi gerektiğini savunuyor. Bu durum, erkeklerde 2 bin 500'ü bulabilir.
Orta Afrika Cumhuriyeti, kişi başına günlük kalori oranında bin 600 ile dünyadaki en düşük kalori tüketimine sahip ülke oldu.