Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 2

Öte yandan Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nın koruma görevini ise kahraman Türk askeri yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan tezkere ile birlikte Katar'ın 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.  Tezkerede, "Dünya Kupası Kalkanı Harekatı, 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun başarılı ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesi için organizasyonun güvenliğini etkileyebilecek başta terörizm olmak üzere çeşitli tehdit unsurlarına karşı Katar sınırları, kara, hava ve deniz yetki alanlarında gerekli tedbirlerin Katar ve katılımcı ülkeler tarafından müştereken teşkil edilecek Görev Kuvveti vasıtasıyla alınması suretiyle icra edilecektir." ifadesi kullanılmıştı.  

210
Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 3

İŞTE DÜNYA KUPASI 'NIN ENLERİ
Heyecanla beklenen organizasyon, 21 Kasım’da başlayacak ve 18 Aralık’ta Lusail Iconic Stadyumu’ndaki finale ev sahipliği yapacak. Medya takip kurumu Ajans Press turnuva tarihinin en’lerini araştırdı.

310
Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 4

EN GOLLÜ DÜNYA KUPALARI
Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda toplam 171 gol atıldı. Bu, Fransa 1998 ile birlikte turnuva tarihinin en gollü yılları oldu. Son olarak 2018’de Rusya’da düzenlenen turnuvada 169 gol atılmıştı.

410
Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 5

EN GOLCÜ M.KLOSE
Alman futbolcu M.Klose’nin 16 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundurduğu organizasyonda, bugüne dek 900 karşılaşmada 2 bin 458 kez top ağlarla buluştu. Brezilya efsanesi Ronaldo 15 gol, Alman G. Müller ise 14 golle en çok gol atan diğer oyuncular oldu.

510