DÜNYA BASIN FOTOĞRAFLARI 2012 - Sayfa 7

Vietnam Management of StoryTellers (MoST) ajansı için çalışan Vietnamlı Maika Elan`ın bu fotoğrafı Güncel Meseleler Hikaye kategorisinin birincisi. "Pembe Seçim, Vietnam" isimli seriden olan karede, bir yıldır beraber olan Phan Thi Thuy Vy ve Dang Thi Bich Bay okuldan gelmiş televizyon izliyorlar.

717
DÜNYA BASIN FOTOĞRAFLARI 2012 - Sayfa 8

ABD ABD`li Micah Albert, Redux Images için çektiği bu fotoğrafla Güncel Meseleler Tek Fotoğraf kategorisinde birinci oldu. Fotoğraftaki kadın bir çöp toplayıcı, yer ise Kenya`nın başkenti Nairobi.

817
DÜNYA BASIN FOTOĞRAFLARI 2012 - Sayfa 9

Arjantin Associated Press için çalışan Arjantinli fotoğrafçı Rodrigo Abd`in Genel Haber Tek Fotoğraf kategorisinde birinciliği aldığı fotoğrafın adresi de Suriye. Fotoğraftaki kadının adı Ayda. İdlib`de yaşayan Ayda`nın evi Suriye ordusunun bombardımanı sırasında yıkıldı, genç kadın da olayda ağur yaralandı.

917
DÜNYA BASIN FOTOĞRAFLARI 2012 - Sayfa 10

Rusya EPA adına çalışan Rus fotoğrafçı Sergey İlnitski, Spor Hareket Hikaye kategorisinde "Altın Dokunuş - Olimpiyatlar`da Eskrim" isimli bu fotoğrafıyla ikinciliği aldı. Fotoğraftaki sporcular Mısırlı Alaaddin Ebulkasım ile Alman Peter Joppich.

1017