Gündem
10 Eyl 2012 15:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:07

DUAYEN GAZETECİ TUFAN AKSOY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

İzmirli gazetecilerin “Tufan Abisi” Yaşar Tufan Aksoy son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül günü yaşamını yitiren İzmirli gazetecilerin “Tufan Abisi”, Türk basınının önde gelen sayfa tasarımcılarından gazeteci Yaşar Tufan Aksoy, meslektaşları, sevenleri ve ailesi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Aksoy için kuruluşundan bu yana görsel yönetmenliğini yürüttüğü Yenigün Gazetesi önünde de tören düzenlendi.

Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde kılınan cenaze namazına İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs, İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimini temsilen Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Nezih Bilger, Cemal Sevgi, İlker Çoban, gazete sahipleri, temsilcileri, gazeteci dostları, ailesi ve sevenleri katıldı. Aksoy’un, tabutuna gönül verdiği Karşıyaka Spor Kulübü’nün bayrağı örtüldü.

Karaciğer nakli geçiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Aksoy, kanser tedavisi de görüyordu. Kansere yenik düşen Tufan Aksoy, gazeteciliğe 1970 yılında Yeni Asır’da başladı. Sabah, Hürriyet, Star ve Milliyet gazetelerinin uzun yıllar görsel yönetmenliğini yürüten Aksoy, son olarak İzmir merkezli Yenigün Gazetesi’nin görsel yönetmenliğini yapıyordu. Sayfa tasarımı konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri olan Yaşar Tufan Aksoy'un çok sayıda ödülü vardı. Aksoy, iki çocuk babasıydı. Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Aksoy’un cenazesi Karşıyaka Doğançay mezarlığına defnedildi.

YAŞAR TUFAN AKSOY KİMDİR?

1946 yılında İzmir'de dünyaya geldi.

İzmir Türk Koleji mezunu olan Aksoy, Deniz Gezmiş ile aynı dönemde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ancak okulunu yarıda bıraktı.

Gazeteciliğe 1970 yılında İzmir'de, Yeni Asır'da başladı.

Yeni Asır'dan ayrıldıktan sonra İstanbul'a dönen Aksoy Hürriyet'te görev yaptı. Burada gazeteci Çetin Emeç ile Kelebek ilavesini çıkardı.

Ardından sırasıyla Sabah, Milliyet ve Star gazetelerinin uzun yıllar görsel yönetmenliğini yürüttü.

Yaşar Tufan Aksoy, son olarak kuruluşundan bu yana kadrosunda yer aldığı Yenigün Gazetesi'nin görsel yönetmenliğini yapıyordu.

Bir süredir kanser tedavisi gören 65 yaşındaki İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Yaşar Tufan Aksoy, 9 Eylül günü yaşamını yitirdi.