Gündem
27 Eyl 2024 15:55 Son Güncelleme: 27 Eyl 2024 16:30

Duayen gazeteci Faruk Zabcı'dan acı haber

Dünyaca tanınan duayen gazeteci Faruk Zabcı, uzun yıllar Hürriyet Gazetesi’nin Londra temsilciliğini üstlendikten sonra bu sabah Londra’daki bakımevinde kalp krizi geçirerek vefat etti.

Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi’nin Londra temsilciliği yapan dünyadaki pek çok çatışma alanlarından gazetesine haber geçen Faruk Zabcı bu sabah Londra’da kaldığı bakımevinde kalp krizi geçirdi.

Hastaneye kaldırılan Zabcı vefat etti.

Bir oğlu olan Zabcı’nın cenazesinin İstanbul’a götürülerek defnedileceği öğrenildi.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Faruk Zabcı’nın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınlandı. Mesajda “Faruk Zabcı’yı kaybettik. Uzun yıllar başarıyla mesleğimize hizmet veren Zabcı’nın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

FARUK ZABCI KİMDİR?

77 yaşında hayata gözlerini yuman Zabcı aslen Malatyalı’ydı ancak 1947 yılında İstanbul’da doğdu.

1968 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Zabcı aynı yıl Milliyet gazetesinde Avrupa’da otostop anılarını yazarak meslek hayatına başladı.

Galatasaray’ın 100. yılında otostopla Londra’ya geldi. Uzun yıllar Hürriyet gazetesinin Londra temsilciliğini yürüten Zabcı, birçok unutulmaz olayı bizzat yaşayarak haberleştirdi.

Ölümüne gazetecilik parolasıyla mesleğini yürüten Zabcı, Irak- Amerikan işgali sırasında Süleymaniye’de Türk askerine çuval geçirilmesi operasyonuna tanıklık etti.

Usame bin Ladin’in öldürüldüğü yerde yine görev başındaydı. Çakal Carlos yattığı cezaevinden Zabcı’yı “Ben Komutan” diyerek arardı.

Somali’ye giderken Mogadisu’da korsanlar tarafından kaçırıldı.

TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve sürekli sarı basın kartı sahibi Ömer Faruk Zabcı, yaklaşık 1 yıldır Acton bölgesindeki yaşlılar evinde yaşıyordu.