23 Eki 2024 12:49 Son Güncelleme: 23 Eki 2024 16:35

Duayen gazeteci Barış Kaşıkcı hayatını kaybetti

Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve önceki Parlamento Muhabirleri Derneği başkanlarından gazeteci Barış Kaşıkcı hayatını kaybetti.

1992-1999 yılları arasında Parlamento Muhabirleri Derneği başkanlığını yürüten ve Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Barış Kaşıkcı hayatını kaybetti.

Kaşıkcı'nın kaybı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti'nden yayınlanan duyuruda, "Barış Kaşıkcı, gazetecilik mesleğine olan katkıları, derin bilgisi ve etik duruşuyla her zaman örnek bir şahsiyet olmuştur. Kalemiyle kamuoyunu bilgilendirme konusundaki azmi, meslektaşlarına ilham kaynağı olmuş, toplumun sesi olma misyonunu titizlikle üstlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı:

Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve önceki Parlamento Muhabirleri Derneği başkanlarından duayen gazeteci Barış Kaşıkcı’nın ebediyete intikal ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Barış Kaşıkcı, gazetecilik mesleğine olan katkıları, derin bilgisi ve etik duruşuyla her zaman örnek bir şahsiyet olmuştur. Kalemiyle kamuoyunu bilgilendirme konusundaki azmi, meslektaşlarına ilham kaynağı olmuş, toplumun sesi olma misyonunu titizlikle üstlenmiştir.

Kendisi, sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda fikirleriyle, duruşuyla ve dostluklarıyla da hatırlanacak bir insandı. Kaşıkcı’nın vefatı, medya camiasında doldurulamaz bir boşluk bırakmıştır. Ailesine, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Kaşıkcı'nın cenazesi 26 Ekim 2024 Cumartesi günü öğle namazının ardından Kocatepe Camisi'nden alınarak Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Barış Kaşıkcı kimdir?

1947 yılında Erzurum'da doğan Barış Kaşıkcı lise eğitimini İstanbul ve Erzurum'da yaptı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden 1971 yılında mezun oldu.

Gazeteciliğe Anadolu Ajansı'nda başlayan Kaşıkcı Ortam, Yeni Ortam, Ayrıntılı Haber'de sürdürdü. Anadolu Ajansı'nda şef, sorumlu müdür ve haber dairesi başkanı, parlamento haber müdürlüğü görevlerinde bulundu.