Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 5

Ama henüz o davet edindiğimiz bilgilere göre henüz gerçekleşmedi ama kısa sürede olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü dün Cumhurbaşkanı yeni kabineyle birlikte ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada 'çalışmalar başlıyor' vurgusu yapmıştı. İşte artık bu nedenle ara zamma ilişkin sürecin başlayacağı kesinleşmiş oldu en azından. Bu önemli bir detaydı" dedi.

515
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 6

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM SÜRECİ NASIL OLACAK?

Coşkun devamında "Peki, süreç bundan sonrasında ilişkin olarak yani o taraflar toplantıya çağrıldıktan sonra nasıl olacak? Öncelikle ilk toplantıda her zaman olduğu gibi yine bir takvimin belirlenmesini bekliyoruz biz

615
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 7

Aslında süre de zaman daralmış oluyor. Biraz haziran sonu, temmuzun başına yaklaştıkça bu sürecin biraz daha hızlanması bekleniyor. Bir tarafta arada kurban bayramı var. Onun için takvim biraz da sıkışıklaşmaya başladı da diyebiliriz." şeklinde konuştu.

715
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 8

"BAZI SİNYALLER VAR"

Sonrasında Coşkun, "Şöyle olacak; taraflar taleplerini masaya getirecekler, öncelikle takvim belirlenecek, sonrasında kim ne talep ediyor, her zaman olduğu gibi bunlar masaya gelecek ve pazarlık bunun üzerinden başlayacak, henüz bir resmi açıklama bir talep masaya getirilmedi tabii ki çünkü toplantı da başlamadı ama genel çerçeveyle bakıldığında bazı sinyaller var, onları aktarabiliriz şu anda." ifadelerini kullandı.

815