Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 3

"HENÜZ O DAVET GİTMEDİ"

Asgari ücrette ara zam sürecine ilişkin CNN Türk canlı yayınında Gülşen Coşkun, "Öncelikle bu sürecin başlaması için taraflara bir davet gitmesi gerekiyor asgari ücret tespit komisyonunun toplanması için. Henüz o davet edindiğimiz bilgilere göre gitmedi.

315
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 4

Bunda şunun da payı var aslında; masadaki dağılıma bakıldığında bir tarafta işveren var, TİSK temsil ediyor işvereni, bir tarafta işçi var, işçiyi temsil eden de TÜRK-İŞ, aynı zamanda TÜRK-İŞ bir süredir HAK-İŞ ile hareket ediyor, bu süreçte de hareket etmesi gerekiyor, bir tarafta da hükümet temsilcileri var. Masanın tarafları, işveren ve işçi tarafı Cenevre'de ILO'nun toplantıları var oradalar, o toplantılar sonlandıktan sonra Ankara'ya gelmeleri bekleniyor ve sonrasında aslında sürecin davetle birlikte başlaması bekleniyor.

415
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 5

Ama henüz o davet edindiğimiz bilgilere göre henüz gerçekleşmedi ama kısa sürede olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü dün Cumhurbaşkanı yeni kabineyle birlikte ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada 'çalışmalar başlıyor' vurgusu yapmıştı. İşte artık bu nedenle ara zamma ilişkin sürecin başlayacağı kesinleşmiş oldu en azından. Bu önemli bir detaydı" dedi.

515
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 6

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM SÜRECİ NASIL OLACAK?

Coşkun devamında "Peki, süreç bundan sonrasında ilişkin olarak yani o taraflar toplantıya çağrıldıktan sonra nasıl olacak? Öncelikle ilk toplantıda her zaman olduğu gibi yine bir takvimin belirlenmesini bekliyoruz biz

615