Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 13

Öncelikli olarak komisyon oluşturacağız. Muhtemel TBMM Başkanı 3. turda seçilecektir. 301 oyu alan seçilecek. Akabinde başkanlık divanı oluşturulacak, komisyonlar oluşturulacak. Zaten bu konuda bakanlıklarımızın çalışmaları söz konusu. Enflasyon oranının dikkate alınması söz konusu biz de malum refah payını da buraya ilave ediyoruz. O çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıyacak. Ne vaadettiysek yapan bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızın vaadi de gerçekleşecektir. Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Tabi Haziran ayının da enflasyon oranının ortaya çıkması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

1315
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 14

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ara zam süreci sonrası netlik kazanacak olan yeni asgari ücrete ilişkin farklı rakamlar da konuşuluyor. Hemen hemen herkes, asgari ücret zammını merak ederken son yıllarda bilindiği üzere artan enflasyon sebebiyle asgari ücret zammı yılda iki defa yapılıyor. Bu doğrultuda da 2023 yılının Temmuz ayında asgari ücrete güncelleme yapılacak.

1415
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 15

FATİH PORTAKAL'DAN ASGARİ ÜCRET İÇİN '11.500 TL' SÖZLERİ

Özellikle gazeteci Fatih Portakal'ın 'kulis bilgisi' olarak paylaştığı asgari ücret rakamı dikkatleri üzerine çekmişti. Portakal konuşmasında, hükümet kaynaklarından bildi edindiğini, yeni asgari ücretin 11.500 TL olacağını ifade etmişti. Öte yandan hükümet tarafından işverene de bir kolaylık sağlanacağını muhtemelen asgari ücretten vergi alınmayacağını aktarmıştı.

1515