Radar Hattı
26 Oca 2010 08:59 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:03

DOĞAN'IN KADER GÜNÜ!.. AYDIN DOĞAN BU KEZ GELMEZSE TUTUKLANABİLİR!..

Aydın Doğan, 7 üst düzey yöneticisiyle yargılandığı davanın bugünkü 3.duruşmasına da gelmezse bu kez tutuklanabilir.

Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisinin, "muhasebe hilesi ile vergi kaçırma" suçundan yargılandıkları davanın 3. duruşması yarın(bugün) yapılacak. İki duruşmaya da gelmeyen Doğan bu kez de gelmezse tutuklanabilir.


Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisinin "Doğan Yayın Holding'in 01.04.2003-31.03.2004 döneminde sahte fatura düzenlemek, muhasebe hilesi yapmak sureti ile oluşturduğu iştirak hissesi satış zararlarını kurum kazancından indirmek, istisna kazançlara ilişkin giderleri kurum kazancından indirmek ve ortağına iştirak ve bağlı ortaklıkları ile grup şirketlerine örtülü kazanç dağıtmak" ile suçlandıkları dava Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.


Aydın Doğan ile Ertuğrul Özkök'ün de aralarında bulunduğu diğer sanıklar, atılı suçlamaları kapsayan 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 359/a-1 maddesi ile TCK'nın 53. maddelerinden yargılanıyorlar.


SON DURUŞMADA BASINA SANSÜR VARDI


Davanın görüldüğü Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde garip olaylar olmuştu. Dava hakimi Rahime Akan, duruşmada dosyada gizlilik kararı olmadığı halde, basına keyfî sansür uyguladı ve gazetecileri duruşmaya almadı.


Duruşma kapalı kapılar ardında yapılırken, Aydın Doğan'ın adı duruşma listesinde de gizlendi. Doğan Grubu'nun avukatlarından Erem Turgut Yücel ise, mübaşir gibi duruşma salonunun kapısında adeta gözetleme yaptı. Duruşma bitiminde hazine avukatı, "Zabıt daha sonra verilecek" diyerek, dışarda 1.5 saat bekledi. Öte yandan Hakim Rahime Akan'ın, duruşma sonrasında dosyayı kaleme göndermemesi ve kendisi akşama kadar duruşması olduğu halde, "bakmak isteyen, bana gelecek" diyerek alıkoyması manidar bulundu.


Doğan Grubu'nun ablukası altında olduğu izlenimi veren mahkeme başkanının, duruşma tutanağını ve dava dosyasını mahkeme kalemi dahil herkesten gizlemesi sebebiyle duruşmada neler olup bittiğini kimsenin görme şansı olmadı.


Duruşma tutanağını bile alamayan Hazine avukatı da, basın mensuplarının tüm ısrarlarına rağmen duruşmada olup bitenler hakkında bilgi vermeyince, dava adeta sanıklar, Hazine avukatı ve hakim el birliğiyle kamuoyunun gündeminden kaçırılmaya çalışıldı.


Davanın sanıklarından Aydın Doğan, M. Ali Yalçındağ, Vuslat D. Sabancı, Soner Gedik, Hayrettin Çağa ve İmre Bermanbek ise 2. duruşmaya katılmadı. Gazetecilerin duruşmaya neden alınmadığını öğrenmek için aradığımız hakim Rahime Akan, telefonlarımıza çıkmazken, Adalet Bakanlığı duruşmada yaşananlarla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma halen sürüyor.