Gündem
07 Mayıs 2010 21:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

DOĞAN GRUBU'NDA ANA HABER DEPREMİ! STAR VE KANAL D ANA HABER NEDEN ÇÖKTÜ?

Star ve Kanal D Ana Haber bu kez aralarındaki rekabetten ziyade ortak mağduriyetleriyle gündemde.

Doğan Grubu’nda bu akşam adeta ana haber depremi yaşandı. Grubun önde gelen kanalları Star ve Kanal D ana haber bültenleri bu akşam yaşadıkları teknik sorun nedeniyle adeta çöktü. İki kanal da aynı teknik ekipman havuzunu kullandığı için görüntü sisteminde yaşanan sorun iki ana haber bültenini de ciddi olarak etkiledi.

Ana haber bültenleri arasında yaşanan kıyasıya yarışın önde gelen iki markası Star ve Kanal D Ana Haber bu kez aralarındaki rekabetten ziyade ortak mağduriyetleriyle gündemde. İki bültende görüntü sistemelerinde yaşanan aksaklık nedeniyle hem VTR’ler hem de canlı bağlantılarda sorunlar yaşandı. Uğur Dündar’ın Murat Çelik’le kurduğu canlı bağlantıda ekranın bir yanı renkli bir yanı siyah beyaz olarak yansırken, bazı VTR’ler aynı sebepten dolayı yayına verilemedi. Uğur Dündar yaşanan teknik sorunlardan dolayı özür dilerken, yayın eski arşiv görüntüleriyle desteklendi.

Böylece Doğan Grubu’nun TV kanalları için kurmuş olduğu ortak havuzun mali avantajlarının yanında teknik sakıncaları da ortaya çıkmış oldu.


ETİKETLER
#KanalD #star