Televizyon
17 Eki 2011 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

DİZİLERDEKİ HANGİ SEVİŞME SAHNELERİ HEM İZLENDİ HEM DE ELEŞTİRİLDİ?

İşte çok izlenen ama bir o kadar da tartışılan ve eleştirilen o diziler. FOTO GALERİ

EN ÇOK ONLARDAN SÖZ EDİLDİ
Her yeni sezonla birlikte TV ekranlarında da amansız bir rekabet başlıyor. Dudak uçuklatan bütçeleriyle birbirinden iddialı diziler ekranda tutunma savaşı veriyor. Bazılarının ömrü kısa sürüyor bazıları ise senelerce izlenme reorları kırıyor.

DİZİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLAMADAN BU SAHNE GÜNDEMDEYDİ
Kartal Tibet’in yönettiği 1982 tarihli İffet adlı sinema filmi bu kez de dizi olarak ekrana geliyor. Senaryosunu Yavuz Turgul’un yazdığı filmin uyarlaması daha çekimleri başlamadan tartışma yarattı. Bunun nedeni ise yapımda yer alan tecavüz sahnesiydi.

Müjde Ar ile Faruk Peker’in başrollerini paylaştığı filmin TV uyarlamasında rol alacak kadın oyuncu da bu sahne yüzünden değiştirildi.

Yapım şirketi başlangıçta bu rol için Fahriye Evcen’i düşünmüştü. Ancak güzel oyuncunun bu sahne yüzünden rolü geri çevirdiği konuşuldu.Daha sonra İffet rolü Deniz Çakır’ın oldu. Dizinin ilk bölümü milyonlarca kişiyi ekran karşısına geçti.

Daha sonra İffet rolü Deniz Çakır’ın oldu. Dizinin ilk bölümü milyonlarca kişiyi ekran karşısına geçti.

O sahne ilk bölümün sonunda ekrana geldi. Ama daha çekimleri başlamadan bu sahneyi merak eden izleyici sahnein tamamını görmek için bir sonraki bölümü beklemek zorunda kaldı.

Hem tecavüz ahnesi hem de sahnenin ikiye bölünerek yayınlanması bazılarını kızdırdı. Dizi bu açıdan tepki çekse de her hafta cumartesi geceleri milyonlara ekrana kilitliyor.

SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ
Yeni sezonun dizilerinden Sensiz Olmaz da farklı bir konuyu ekrana getirdi ve yine bir tartışma başlattı.

Dizinin ana kahramanları evlilikleri sona ermiş bir çift. Boşanıp başkalarıyla evlenen çiftin bir de küçük erkek çocukları var.

Çocuk; ender görülen bir kan hastalağına yakalanıyor ve kurtulması için tek şansı var: Kardeşinden yapılacak ilik nakli.

Ama çiftin başka çocuğu olmadığı için önce tüp bebek yapmayı düşünüyorlar. Bu da olmayınca bir gece birlikte olup bir çocuk dünyaya getirmeyi planlıyorlar.

Bölümün yayınlanmasından sonra "siz olsanız ne yapardınız" soruları medyada tartışılmaya başlandı.

Bunun yanısıra Murat Han ve Nurgül Yeşilçay’ın rol aldığı cüretkar sahneler de ayrı bir tartışma konusu oldu.

LİSELİ KIZ HAMİLE KALIR MI
Son dönemde tartışma yaratan dizilerden biri de Bir Çocuk Sevdim... Bu tartışmanın nedeni de lise öğrencisi bir genç kızın hamile kalması..

Kızın muhafazakar babası bu durumu öğrenince küplere biniyor ve kızının hayatına kendi elleriyle son vermeyi bile düşünüyor.

Daha sonra babanın patronu olan genç adam kızla evlenmek istiyor.. Tüm bu olaylar "bu yaşta bir kız hamile kalır mı, bunların ekranda gösterilmesi toplumu yozlaştırıyor" eleştirilerine yol açtı.

RTÜK’e 16-21 Eylül 2010 tarihleri arasında izleyicilerden gelen toplam 4 bin 272 şikayetin 2 bin 920’sini, bir başka deyişle yüzde 68’ini, "Fatmagül’ün Suçu Ne?" adlı diziyle ilgili şikayetler oluşturdu. Ama bir yandan da sözkonusu sahne sanal ortamda en çok izlenen videolardan biri oldu.

MUKADDES YENGE BÖYLE OTURMA!
Esra Dermancıoğlu, ilk oyunculuk denemesini Fatmagül’ün Suçu Ne dizisindeki Mukaddes Yenge rolüyle yaşadı ve çok da başarılı oldu. Ama seyirciden ona da bir eleştiri geldi.



İŞTE DİZİLERDEKİ O SEVİŞME SAHNELERİ!