Gündem
02 Tem 2011 16:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

DİYARBAKIR'DA GAZETECİLERE KÜRTÇE KURS KARARI

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, gelen talepler üzerine Diyarbakır ve bölgede görev yapan gazetecilere Kürtçe kurs vermeye başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan GGC Başkanı Faruk Balıkçı, Kürtçenin önemli bir dil haline gelmesi, bölgedeki etkinliklerde Kürtçe'nin kullanılması ve gazetecilerin talebi doğrultusunda böyle bir kurs açtıklarını söyledi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, bölgede görev yapan gazetecilerin Kürtçe yapılan basın toplantısı, miting ve açıklamaları daha iyi takip etmesi için Cemiyet bünyesinde Kürtçe dil kursu açtı. GGC Lokali'nde başlayan Kürtçe dil kursu için açıklamada bulunan GGC Başkanı Faruk Balıkçı, Kürtçe'nin giderek önemli bir dil haline geldiğini ve bölgesin basın merkezi olan Diyarbakır'da birçok gazetecinin Kürtçe'yi ya tam bilmemesi ya da yeteri derecede anlayamaması nedeniyle Kürtçe dil kursunun bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Bölgede düzenlenen birçok miting ve basın açıklamalarında Kürtçe'nin kullanıldığını ve bunu takip eden muhabirlerin de Kürtçe'yi bilmemelerinden dolayı sorunlar yaşandığını kaydeden Balıkçı, "Mitingi, basın açıklamasını takip eden muhabir bu dili tam anlayamadığı yada dile hakim olamadığı için soru soramıyor, konuşulanları yazıya dökemiyor. Gelen talepler üzerine böyle bir kurs açtık" dedi.