Gündem
17 Eyl 2024 10:16 Son Güncelleme: 17 Eyl 2024 10:21

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Medyaradar'a konuştu: Narin'in çenesi deforme olmuş!

8 yaşındaki Narin’in katledilmesinde her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Narin’in otopsisinde dişleri deforme olduğu için sağlıklı bir örnek alınamadığı ortaya çıktı. MedyaRadar’a konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, ‘’Narin’in çene yapısı az deforme olmuş. Bir iki dişi buna bağlı olarak düşmüş’’ diye konuştu.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Türkiye günlerdir 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice öldürülmesini konuşuyor. Amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran’ın da tutuklandığı soruşturmada verilen ifadeler sürekli değiştiriliyor. Narin’in neden öldürüldüğü, cinayeti kimin işlediği ise gizemini koruyor. Bugüne kadar 25 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili 11 kişi tutuklandı.

KOLDAKİ DİŞ İZİ EŞLEŞMEDİ!

Narin’in kaybolmasından sonra ilk olarak ağabey Enes Güran gözaltına alındı. Kolundaki diş izi onu bir numaralı şüpheli yaptı. Güran’ın kolunda iki farklı diş izi tespit edildi. Kolundaki diş izleriyle ilgili jandarmaya ‘Kendim ısırdım’ deyince ağabeyin diş örnekleri alındı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan analizde koldaki diş izlerinden biri Enes Güran’a ait olduğu saptanırken, diğer diş izi Narin’in e-nabız sisteminde kayıtlı bulunan diş röntgenleri ile karşılaştırıldı. Ancak çocuklardaki diş yapısının kısa sürede değişmesi nedeniyle sağlıklı sonuç alınamadı. 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin’den alınan 91 örnekten biri de dişleriydi. Narin’in dişlerinin dökülmüş, çenenin de deforme olması nedeniyle Adli Tıp Kurumu koldaki diğer diş izinin kime ait olduğunu belirleyemedi. Geçtiğimiz Cuma günü bu kez de anne Yüksel Güran’dan alınan diş örneğiyle Enes Güran’ın kolundaki diş izi Adli Tıp Kurumu’nda karşılaştırma analizleri başladı.

NARİN’İN ÇENESİ DEFORME OLMUŞ!

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran’ın 19 gün sonra bulunan cansız bedeninde yapılan otopsiyle ilgili olarak MedyaRadar’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eren, ‘’Narin’in suda bulunan cansız bedeninde yapılan otopside çene yapısı az deforme olmuş. Dolayısıyla deforme olan bölümde bulunan bazı dişler dökülmüş’’ diye konuştu. Eren, Narin’in İstanbul’da yaşayan ağabeyi Baran Güran’ın kendilerinden yardım istemesiyle ilgili olarak da, ‘’Biz zaten ilk andan beri Narin için seferber olmuştu. Yargılama bitene kadar da bu soruşturmanın peşini bırakmayacağız’’ diye konuştu.

AĞABEY BARO’DAN YARDIM İSTEDİ

Narin’in İstanbul’da yaşayan büyük ağabeyi Baran Güran olayın ortaya çıkarılması için Diyarbakır Barosu’ndan yardım istedi. Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, ‘’ "Narin Güran’ın abisi Baran Güran 16.09.2024 (bugün) tarihinde Baromuza başvuruda bulunmuştur. Yazılı Başvurusunda 'fail/lerin kim olduğuna ve yakınlık derecesine bakılmaksızın, kardeşim Narin’in öldürülmesi ve cenazesinin kaybettirilmesi ile olaya dair bilgi sahibi olup da soruşturma makamlarına gerekli beyanda bulunmayan tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosundan hukuki destek talebinde bulunuyorum' demiştir. İlk günden beri dosyayı büyük bir titizlikle takip eden Baromuz müşteki sıfatına haiz olan Baran Güran’ı temsilen soruşturma dosyasına dahil olmuştur." denildi.

İMAM İZNE AYRILDI!

Narin’in öldürülme olayında gözaltına alınanlardan biri de köyün imamı G.K. oldu. İmamın telefonunda yapılan incelemede iddialara göre uygunsuz videolar bulunmuştu. Tavşantepe’de geçtiğimiz Cuma günü namazı bir Kızılay görevlisi kıldırdı. Olayın ardından G.K. 15 gün süreyle izne ayrıldı.