'Dindar seçmen' anketinde dikkat çeken sonuçlar! AK Parti desteğini yitiriyor mu? - Sayfa 8

ERDOĞAN İÇİN NE DÜŞÜNÜYORLAR?

Dindar seçmenlerin yarısından daha azı (yüzde 46) Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini iyi yaptığını düşünürken, neredeyse üçte ikisi (yüzde 64) "Erdoğan giderse kötü olur" diyor. Erdoğan’a karşı eleştirel olanların da bir kısmı Erdoğan’ın gitmesini istemiyor.

818
'Dindar seçmen' anketinde dikkat çeken sonuçlar! AK Parti desteğini yitiriyor mu? - Sayfa 9

ERDOĞAN'A YÜKSEK DESTEK

Dindarlar Erdoğan’a kategorik olmasa da yüksek destek veriyorlar, yüksek destek vermekle birlikte yavaş da olsa Erdoğan’dan uzaklaşıyorlar. 2018: Yüzde 74.4. Bu pazar: Yüzde 62.2.

918
'Dindar seçmen' anketinde dikkat çeken sonuçlar! AK Parti desteğini yitiriyor mu? - Sayfa 10

DİNDAR KÜRTLER İÇİN DURUM NE?

Erdoğan’a destek dindar Türkler arasında yüzde 62.2’yi bulurken, dindar Kürtlerin Erdoğan’a desteği yüzde 46’da kalıyor. Erdoğan’dan kopuş da dindarlık düzeyi düştükçe artıyor. Dindar seçmenlerin, büyük kısmı “her koşulda Erdoğan ve AK Parti” demiyor ama Erdoğan ve AK Parti tarafında kalma eğiliminde. Erdoğan ve AK Parti’ye verdikleri desteğin önemli bir kısmı net bir pozitif destek olmaktan ziyade, belli belirsiz bir negatif desteğe dönüşmüş.

1018
'Dindar seçmen' anketinde dikkat çeken sonuçlar! AK Parti desteğini yitiriyor mu? - Sayfa 11

ELEŞTİRİ YÜKSELİYOR

Dindar seçmenlerde iktidara desteğin yüksek olmasına ve kopuşun Türkiye genelinden düşük olmasına karşın, iktidara yönelik eleştirel tutum da yaygınlaşmış durumda. Ekonomik sorunlar ve adaletsizlik en belirgin şikâyet konuları.

1118