Gündem
21 Ağu 2024 09:11 Son Güncelleme: 21 Ağu 2024 09:39

Dilan Polat’ın avukatı MedyaRadar’a konuştu! Seçil Erzan’la diyaloğu sıfırdı…

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz MedyaRadar’a konuştu. Horoz, ‘’Seçil Erzan’la diyalogları sıfırdı. Dilan sabahtan akşama kadar avukat görüşündeydi. Akşamdan akşama görüşüyorlardı. Seçil Erzan koğuşta sürekli dava dosyası okuduğu için konuşma imkanları pek olmuyormuş’’ dedi. Horoz, Polat’ın tahliye haberini ise infaz koruma memurlarından öğrendiğini söyledi.

Kara para aklama ve vergi kaçırma' suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yargılanan Dilan Polat yaklaşık 10 aylık tutukluluğun ardından dün tahliye edilmişti. Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, MedyaRadar’ın deneyimli muhabiri Ercan Öztürk’e soruşturma ve dava süreciyle ilgili bir birinden özel açıklamalarda bulundu.

İşte Avukat Sevinç Horoz’un birbirinden çarpıcı o açıklamaları:

TAHLİYEYİ GARDİYANLARDAN ÖĞRENDİ

9 Ağustos tarihinde yapılan olağan tutukluluk incelemesinde tutukluluğun devamına karar verildi. Bu aşamada savcılık mütalaası tahliyeye yönelikti. Biz de bu doğrultuda itirazımızı bir üst mahkemeye yaptık, ona binaen tahliye kararı verildi. Tahliye kararı verildiğinde ben adliyedeydim. Dilan Polat ise cezaevinde başka bir avukat arkadaşla görüşmedeydi. İnfaz koruma memurları tahliye kararı verildiğini son dakika haberiyle öğreniyorlar. Görüşmeden çıkan Dilan da bunu onlardan öğreniyor. O an sevinç haliyle herkese sarılıyor. Ben sonucu almadan adliyeden ayrılmadım. Biz bu tahliyeyi bekliyorduk. Bizim için sürpriz değildi.

TUTUKLULARDAN TANIK YARATTILAR!

Davada bir gizli tanık 3 de tanık var. Bu tanıkların tamamı cezaevlerinde kalan tutuklular. Öncelikli olarak gizli tanığın daha önce vermiş olduğu ifadeyi biz somut verilerle çürüttük. Uzun yıllar önce kapatılan bir restoranda buluşulduğu iddialarını, Engin Polat’ın yasadışı yollardan yurtdışında çıktığını da yine devlet arşivlerinden aldığımız kayıtlarla çürüttük. Bir tanık beyanında Dilan ve Engin Polat’la 2021 yılında bir restoranda tanıştığın beyan etmişti. Dilan Polat o tarihte ameliyat olduğu için hastanedeydi. Bunun kayıtları da yine devlet arşivlerinde mevcuttur. Bir de dosyaya son giren tanık ifadesi var ki aslında o daha skandal. 2013 yılından beri cezaevinde olan bir tutuklunun verdiği ifade dosyaya girdi. Ancak bu kişinin 2013 yılından beri tutuklu olmasına dair en ufak bir vurgu yapılmadı. 11 yıldır cezaevinde olan bir kişinin müvekkilleri ile yüz yüze gelmesi, tanışması hayatın olağan akışına ters bir durumdur. Bu kişiler kendisine menfaat sağlamak için bunu yapıyorlar. Zaten son tanık da bu ifadeyi verdikten sonra kaldığı cezaevinin değiştirilmesi bir dilekçe veriyor.

BİZİM İÇİN ÖNCELİK TAHLİYE OLDU..

Bizim önceliğimiz tahliye oldu. Dolayısıyla bize şirketler ve el konulan gayrimenkul ve diğer taşınmazlarla ilgili sorular geliyor. Herkes ‘Onları ne zaman alacaksınız’ diye soruyorlar. Bizim için onlar şu anda ikinci planda. Diğer müvekkillerin de tahliye edilmesinden sonra el konulan taşınmazlar için de gerekli girişimlerde bulunacağız. Şu anda kayyum atanan şirketlerin gayet iyi bir şekilde yönetildiğini de söylemek isterim.

ŞU AŞAMADA SOSYAL MEDYADA OLMAYACAK!

Dilan Polat çok kötü şartlar altında kaldı. Sağlığından oldu. Şu anda 50 kilonun altında. Şu anda eski sağlığına kavuşması için gerekli randevular alındı. Düzenli olarak doktor kontrolünde olacak. İlk aşamada sosyal medya kullanması söz konusu değil. Öncelik dediğim gibi sağlığı ve çocuklarıyla bol bol zaman geçirmek. Ben kendisiyle ancak serbest kaldığı gece görüşebildim. Sevinçliydi. Geleni-gideni çok. Bütün bayiler destek için eve gelmek istediler. Ancak bu mümkün değil. Kendisine de bunu söyledik. Artık sağlığına dikkat edece, bol bol çocuklarıyla zaman geçirecek. İlk duruşmaya kadar biraz toparlanmış olması gerekiyor. Bir de adli kontrol şartıyla serbest kaldığı yönünde bazı haberler dolaşıyor. Sadece yurtdışı yasağı var. Dilan Polat’ın öyle her gün karakola gidip imza vereceği ise gerçeği yansıtmıyor.

SEÇİL ERZAN İLE DİYALOĞU SIFIRDI

Sıla doğu tahliye olduktan sonra onun yerine koğuşa Seçil Erzan geldi. Ancak Dilan Polat cezaevinde sabahtan akşama kadar avukat görüşünde olduğu için gündüzleri onunla görüşme imkanları hiç olmuyordu. Açıkçası bende merak ediyordum. Hatta bir keresinde de sordum. Dilan bana, ‘Seçil Erzan sürekli dosya okuyor. Hatta koğuşa geldiğimi bile fark etmiyor. Sürekli dosya okuyor. Çok konuşamıyoruz’ dedi. Dolayısıyla o sürekli dosya okuyor, Dilan da gündüzleri görüşte olduğu için ikisinin arasında diyalog hiç yoktu. Bir de Dilan’ın sağlık sorunları olduğu için konuşmaya pek hali kalmıyordu.