10HABER’de yer alan habere göre, soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda Dilan Polat’ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceğine yer verilmişti.
Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu da belirtilmişti. Dilan Polat’ın sahibi olduğu “Rise and Shine Kozmetik” şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendirmesi aktarılmıştı. Sahte belge düzenleyicisi olan üç tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı tespit edilmişti.
Dilan Polat, Ekim ayında gözaltına alınması sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, bazı “beşeri” hatalar yapmış olabileceklerini söylemişti. Takipçilerine seslenen Polat, onlara karşı “düşüncesizlikler ve nezaketsizlikler” sergilediklerini itiraf etmişti.
Polat’ın tahliye olduktan sonraki ilk günü de çok konuşuldu. Attığı her adım haber oldu. Hatta Instagram istatistiklerine erişilebilen sitelerin verilerine göre takipçi sayısı bir günde 400 bin arttı.