Dilan Deniz Çiçek’ten ‘çarpıldım’ itirafı! ‘Defteri bulunca inanamadım…’ - Sayfa 34

Sonrasında konservatuvar yerine neden Ege Üniversitesi’nde turizm rehberliği okumaya başladın?

Anne ve babam öğretmen. Ben de aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak istedim. Konservatuvarda okurken oyunculuk yapmana izin verilmiyor. Ege Üniversitesi’ne gittikten bir süre sonra zaten Bilgi Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümüne geçtim. Son senede onu da dondurdum. Şimdi İstanbul Üniversitesi’nde Felsefe bölümünde okuyorum. Hepsini deneyeyim, bu hoşuma gidiyor. Bir yandan da hâlâ oyuncu koçuyla çalışmaya devam ediyorum. ‘Bodrum Masalı’ndan sonra Amerika’da oyunculuk okudum ve hep üstüne bir şeyler koymaya çalıştım.

3438
Dilan Deniz Çiçek’ten ‘çarpıldım’ itirafı! ‘Defteri bulunca inanamadım…’ - Sayfa 35

13 yaşında podyuma çıkıyor. 15 yaşında tiyatro oyununla ilk ödülünü alıyorsun. 14 senedir de aralıksız çalışıyorsun. Hayatı bu kadar çalışarak yaşamak nasıldı?

Sen söyleyince fark ettim, nefes almadan çalışmışım. Her işin avantajları ve dezavantajları var. Benim motivasyonum çalışmakmış, o yüzden zorlanmadım. Küçük yaşımdan beri hayatın ne kadar değerli ve kısa olduğunun bilincindeyim; bu sebeple hayatıma birçok şey sığdırmak, deneyimlemek ve yeni insanlar katmak istedim. Hâlâ da öyle.

3538
Dilan Deniz Çiçek’ten ‘çarpıldım’ itirafı! ‘Defteri bulunca inanamadım…’ - Sayfa 36

Şimdi oyunculuk yapmak sana ne hissettiriyor?

Hayatım, bildiğim tek şey.

3638
Dilan Deniz Çiçek’ten ‘çarpıldım’ itirafı! ‘Defteri bulunca inanamadım…’ - Sayfa 37

Zor mu bu meslek?

Zor. Bence kamera önünden çok arkasını yönetebilmen gerekli. Profesyonel olmak benim için set ortamını yönetmek, ruh sağlığına, beden sağlığına dikkat etmek demek. Mesela setlerde ya da dışarıda insanlara saygısızlık yapanları da görüyoruz, iyi oyuncu olsalar bile benim gözümde iyi insan değiller.

3738