Gündem
07 Ağu 2007 10:44 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:50

DIGITURK HD YAYININA BAŞLADI!..HD YAYINLARI NASIL İZLENECEK?..

Digiturk yayın kalitesini üst seviyeye çıkaran HD yayınına (High Definition- yüksek çözünülürlük), ilk kez Fenerbahçe-Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa finaliyle başladı.

Önceki gece Almanya'nın Köln kentinden yapılan naklen yayınının sebebiyle Reina'da yapılan özel gösterim yapan Digiturk'ün daveti büyük ilgi gördü. Digiturk bayileri ve gazetecilerin davetli olduğu gecede maç yayını için yan yana iki adet televizyon konuldu.

Televizyonların birinden Digiturk'ün HD yayını verilirken diğerinden maçı normal olarak yayınlayan Show TV izlendi. İzleyenler her iki yayını da aynı anda seyrederek HD yayının farkını gözlemleme olanağı buldu.

Digiturk yetkilileri yaptıkları açıklamada, HD yayınların sadece Digiturk Plus'a üye olanlar tarafından izlenebileceğini belirtti.

Digiturk Plus'a bir yıllık üyelik bedeli henüz netleşmezken üyeliğin yıllık 700 ile 900 YTL arasında olacağı tahmin ediliyor. Halen Digiturk üyeliği bulunanlara ise üyelik türüne göre indirim yapılacağı belirtiliyor. Üye olanlara HD yayınları çözme özelliğine sahip ayrı bir Digiturk kutusu verilecek. Derbi maçlarla başlayacak ilk HD yayınlar daha sonra başka yayınlarla genişletilecek.