Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 6

Polistiren malzeme sayesinde üretilen evlerde hiçbir şekilde demir kullanılmadığı için paslanma söz konusu olmuyor. Polistiren malzeme zamanla çürüme yapmıyor. Polistiren malzeme ile üretilen köpük evler bu sayede 300 yıla kadar herhangi bir sorun çıkarmadan kullanılabiliyor.

613
Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 7

Özel tasarım mimarisi sayesinde köpük evlerin fırtınaya bile rahatlıkla dayanabileceği söyleniyor. Yapılan testlerle de sağlamlığı kanıtlanan kubbe şeklindeki mimari tasarım sayesinde Polistiren malzeme ile üretilen köpük evler şiddetli rüzgarın dağılmasını sağlıyor. Bu sayede dışarıdaki zorlu hava şartları eve herhangi bir zarar veremiyor.

713
Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 8

Japonya'da talep patlaması gören köpük evlerin üretimi sırasında hiçbir ağaca ihtiyaç duyulmuyor. Karbon ve hidrojenden oluşan kalıplarla üretilen bu evler resmen çevre dostu. Özellikle çevreye duyarlı kişiler tarafından beğenilen köpük evlerin dayanıklılık süresi de oldukça ilgi çekici. Polistiren malzeme kullanılan köpük evler 300 yıla kadar herhangi bir sorun yaşamadan kullanılabiliyor.

813
Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 9

Köpük evlerin en önemli özelliği ise sabit bir şekle sahip değil. Bu evlere sahip olmak isteyenlerin taleplerine göre köpük evlerin şekli değişebiliyor. Büyüklüğü talebe göre değişebilen köpük evler sadece konut olarak değil, ofis, hayvan bakım merkezi, sağlık merkezleri olarak da tercih edilebiliyor.

913