Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 3

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık deprem binlerce canımızı yitirmemize neden oldu. Uzmanlar şimdi de İstanbul için uyarılar yaparken, vatandaş sağlam ev arayışına girdi. Bir yandan da depremzedeler için hem hızlı hem de güvenli evler aranıyor. Bu süreçte Japonya'da yapılan köpük evler gündeme geldi.

313
Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 4

Japon Dome House firması tarafından üretilen köpük evler 4. nesil yapı malzemesi olarak bilinen genleşmiş polistiren ile imal ediyor. Japonya'da meydana gelen büyük depremden sonra ülkede popüler hale gelen ve kısa süre içerisinde sipariş patlaması aldı. Kullanılan polistiren malzemesi yüksek yalıtkan özelliği sayesinde inşa edilen evlerin sıcak olmasını sağlıyor. 

413
Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 5

4. nesil yapı malzemesi olan Polistiren kullanılmasının büyük avantajları var. Başta kubbe biçimindeki mimariyle imal edilen köpük evler, tasarımı sayesinde ısının ev içerisinde genleşmesini ve köşe olmadığı için ısının sıkışması yerine ev içerisinde sıcak havanın rahatça dolaşması sağlanmış.  Polistiren malzeme ise evin dayanıklılığını artırıyor.

513
Depremin ardından herkes bu evleri araştırıyor! 7 günde tamamlanıyor, 300 yıl dayanıyor! - Sayfa 6

Polistiren malzeme sayesinde üretilen evlerde hiçbir şekilde demir kullanılmadığı için paslanma söz konusu olmuyor. Polistiren malzeme zamanla çürüme yapmıyor. Polistiren malzeme ile üretilen köpük evler bu sayede 300 yıla kadar herhangi bir sorun çıkarmadan kullanılabiliyor.

613