Polemik & Kulis
30 Oca 2024 16:30 Son Güncelleme: 30 Oca 2024 16:59

Demirören Medya’da yaprak dökümü! 27 yıldır çalışıyordu…

Demirören Medya Grubu’ndaki ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.

Radikal gazetesi ve Hürriyet gazetesinde 27 yıldır görev yapan deneyimli gazeteci Erkan Aktuğ, Demirören Medya’ya veda ettiğini açıkladı.

Son olarak Milliyet Sanat dergisi plastik sanatlar editörlüğü görevinde bulunan tecrübeli isim ayrılığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Paylaşımında, “Bugün son kez çıktığım bu kapıdan ilk kez girdiğimde tarihler 2 Eylül 1996’yı gösteriyordu. Radikal daha prova aşamasındaydı. Kültür Sanat servisinde önce stajyer muhabir, sonra muhabir, yardımcı editör, editör ve şef olarak çalıştım. Kapanınca Kitap ekiyle birlikte Hürriyet macerası başladı, Radikal Kitap zamanla Hürriyet Kitap Sanat’a dönüştü. Bir yandan da son 5 yıldır Milliyet Sanat dergisi plastik sanatlar editörlüğü… Ömrümün en güzel 27 yılı burada geçti." diyen Aktuğ, “Şanslıyım, işimi her zaman büyük bir keyifle yaptım, yapabildim. Şanslıyım, bu süreçte pek çok güzel insanla, iyi gazeteciyle, büyük sanatçıyla yollarım kesişti; sıkı dostluklar biriktirdim. Şanslıyım, iyi işler yaptığımızı hissettiren geri dönüşler aldım çoğu kez. Bir daha dünyaya gelecek olsam yine benzer şeyler isterdim muhtemelen. Üzerimde çok kişinin emeği var, birinin adını yazarsam diğerinin hatrı kalır, burası yetmez. Hepsine en içten sevgilerimi, teşekkürlerimi sunarım. İyi ki varsınız… Şimdi veda ve yeni başlangıçlar zamanı… O gemi bir gün geri gelene kadar… ifadelerini kullandı.

Erkan Aktuğ kimdir?

Erkan Aktuğ, 1 Mayıs 1973’te Trabzon Akçaabat’ta doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Ankara Film Festivali ve Gezici Festival/Avrupa Filmleri Festivali’nde çalıştı. 1996 Eylül’ünde stajyer muhabir olarak girdiği Radikal Gazetesi’nin Kültür Sanat servisinde sırasıyla muhabir, editör ve Kültür Sanat Şefi olarak görev yaptı. 2016’da girdiği Hürriyet Gazetesi’nde halen Kitap Sanat eki şef editörü olarak çalışıyor, ayrıca 2019’dan bu yana aylık Milliyet Sanat dergisinin Plastik Sanatlar bölümü editörlüğü görevini sürdürüyordu. Antalya Altın Portakal, Adana Altın Koza, Ankara ve İstanbul Film Festivali’nde birçok kez jüri üyeli olarak görev yaptı. Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGS) üyesidir.