01 Ağu 2019 11:59 Son Güncelleme: 01 Ağu 2019 12:07

Demirören Medya Grubu’nda üst düzey ayrılık!

Türkiye'nin en büyük medya gücü halini alan Demirören Grubu'nda yine bir üst düzey ayrılık yaşandı

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Yayın Grubu'na satılmasının ardından Erdoğan Aktaş’ın yerine CNN Türk Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Bora Bayraktar’la ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

TÜM GRUPLARDAN ÇIKTI

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Bayraktar’la yönetimin arasında ipler gerildi ve tecrübeli gazeteci izne ayrıldı.

Bayraktar etrafındakilere kızının eğitimi için 1 aylığına Londra’ya gideceğini söylerken, kuruma ait tüm WhatsApp gruplarından çıkması dikkat çekti.

TURKUVAZ EKİBİ RAHATSIZLIĞI

Bayraktar’ın asıl büyük rahatsızlığının ise bayram sonrası Turkuvaz Medya Grubu’ndan geniş bir kadronun CNN Türk’e geçiş yapacak olması gösteriliyor.

Daha önce Turkuvaz Medya’ya bağlı A Haber’den Kubilay Gülbek ve Murat Yancı’nın geçişlerinin de büyük transferlerin öncü adımı olduğu öne sürülüyor.

Demirören Medya Grubu’nda üst düzey ayrılık! - Resim : 1

NAMIK KEMAL İLE BİTİRDİ

Bayraktar’ın daha önce yaptığı iki istifa girişiminin ise yönetim tarafından engellendiği biliniyor.

Ayrıca deneyimli ismin dün kişisel sosyal medya hesabından Namık Kemal’in Hürriyet Kasidesi’nden alıntı yaparak, “Görüp ahkâm-ı asrı münharif sıdk u selâmetten, Çekildik izzet ü ikbal ile bâb-ı hükûmetten (Çağın değer yargılarını doğruluktan ve samimiyetten sapmış görerek kendi arzumuz ve saygınlığımız ile devlet kapısından ayrıldık)” ifadelerini kullanması sonun başlangıcı olarak gösterildi.

Bayraktar’ın artık izin dönüşü ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Demirören Medya Grubu’nda üst düzey ayrılık! - Resim : 2

BORA BAYRAKTAR KİMDİR?

Bayraktar 1973 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans mezunu olan Bayraktar, 1999 senesinden bu yana CNN TÜRK’te dünya haberleri muhabiri olarak görev devam ettiriyor.

1995 yılından 1999 yılına kadar TGRT’de muhabir ve dış haberler müdürü olarak görev üstlendi. 2005 senesinde Knight Wallace bursuyla University of Michigan’da “Arafat sonrası Filistin” konulu bir araştırma yaptı. 2002 senesinde CNN’in Atlanta’daki merkezinde profesyonel gazetecilik eğitimi gördü. Reuters TV News Workshop ve CNN IPP Sertifikaları bulunuyor.

2001 senesinde karargahına kapatılmasından hemen sonra Filistin Lideri Yaser Arafat’la görüşen tek Türk muhabirdir.

Ortadoğu sorununun yanısıra Makedonya iç savaşı ve Kosova’daki krizi takip eden Bayraktar, birçok devlet adamı ve yönetici ile özel röportajlar yaptı.

Dönemin İsrail başbakanları Ehud Barak, Binyamin Netanyahu, Şimon Peres, Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, Filistinli yöneticiler Hanan Aşravi, Saib Erekat, Hamas lideri Mahmud Zahhar, Polonya Devlet Başkanı Lech Walesa, Dışişleri Bakanı Wlodzimir Chimochewicz, Bosna Başbakanı Haris Sladzij, Kosova Başkanı İbrahim Rugova, Kosova Kurtuluş Ordusu Lideri Haşim Taçi ve CNN’in kurucusu Ted Turner, CNN International Başkanı Chris Cramer bunlardan bazılarıdır.

Makedonya iç savaşında Arnavut Ulusal Kurtuluş Ordusu Lideri Ali Ahmeti ile görüşen ilk yabancı gazeteci ünvanına sahip oldu. 2001 Ocak’ında Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında küreselleşme karşıtlarının eylemleri ile İstanbul’daki Swiss Otel baskınının sona erdiğini dünyaya ilk duyuran muhabir oldu.

2002 senesinde İran’da “İran’ın Değişen Yüzü” adlı dizi haberlere imza attı. Necef’te öldürülen Iraklı Şiilerin en büyük liderlerinden Bedir Tugayları’nın başı Muhammed Bakır El Hakim ile Tahran’da özel söyleşi hazırladı. Bu haberleri ve izlenimleri CNN International’da da yer aldı.

“Çift başlı Kartal Kosova”, “Elveda Gazze Merhaba Özgürlük”, “Arafat’ın ardından” gibi belgeseller hazırladı.

Bora Bayraktar’ın 2003 senesinde yayınlanan “A’raf , Oslo Barısından El Aksa İntifadasına Ortadoğu” adlı bir kitabı da bulunuyor.