26 Nis 2012 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:35

''DARBELERE DESTEK VEREN GAZETECİLER HÂLÂ GÖREVDE!"

28 Şubat soruşturmasının medyaya uzanıp uzanmayacağı tartışılırken, Bülent Arınç'tan işaret gibi açıklama geldi

Arınç, "27 Mayıs’a alkış tutan gazeteciler, 12 Eylül Darbesi’ne de alkış tutmuşlardır. 1980’i alkışlayanlar 28 Şubat’ı da alkışlamışlardır. 28 Şubat’la yetinmeyip 27 Nisan gece bildirisine de destek vermişlerdir. İşin daha garibi bu kişilerin büyük bir kısmı pek çok gazeteci, üst düzey yönetici olarak duruyorlar. Bu dikkate alınması gereken bir konu" dedi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Çorum Valiliği tarafından organize edilen, Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları başladı. Programa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, TBMM İdare Amiri Sallim Uslu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Çorum Valisi Nurullah Çakır, , Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzene katıldı.

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ulusal medyada yer alan bazı gazete yöneticilerinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşen tüm darbelere çanak tuttuğunu söyledi. Konuşmasında, bir televizyon kanalında darbelere destek veren gazetecilerle ilgili yapılan habere atıfta bulanan Bülent Arınç, haberin 27 Mayıs 1960 darbesine, 12 mart 1971 muhtırasına, 28 Şubat’a 27 Nisan’a hangi köşe yazarı ve gazete genel yayın yönetmeninin alkış tuttuğunu, darbecilere tebrik mektubu gönderdiğini anlattığını söyledi. Darbecileri destekleyen gazetecilerin, cuntacıları Türkiye’yi kurtardığını ifade ettiğini de dile getiren Arınç, "27 Mayıs’a alkış tutanlar, 12 Eylül Darbesi’ne de alkış tutmuşlardır.1980’i alkışlayanlar 28 Şubat’ı da alkışlamışladır.28 Şubat’la yetinmeyip 27 Nisan gece bildirisine de alkış tutmuşlardır. İşin daha garibi bu kişilerin büyük bir kısmı pek çok gazeteci üst düzey yönetici olarak duruyorlar. Bu dikkate alınması gereken bir konu. Ama aynı durum yerel basın için geçerli değil. Yerel ve bölgesel basın çok daha demokrat, çok daha halkın yanında ve çok daha darbelerin karşısında. Yerel basını bu açından takdir ediyorum." diye konuştu.

"YEREL MEDYAYI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Arınç, konuşmasında internet haberciliğinin de basın kanunu kapsamına alınacağını ifade etti. Bu kapsamda hazırlanan tasarının imzaya açıldığını ifade eden Arınç, Yerl medyayı güçlendirmek istiyoruz. Yerel basından, aldığımız yüzde 10’luk reklam gelirlerini yüzde 3’e indirdik. Yerel gazetelerin ilanlarının kesileceğini ifade ettiler. Böyle bir şey yok. Resmi ilan ücretlerini arttırdık. Resmi ilanda güncelleneme yaptık." diye konuştu.

Yerel medyanın güçlendirilmeyi vazife edindiklerinin altını çizen Arınç, bu güne kadar yapılan ayrımcılıkları kaldırdıkları da sözlerine ekledi. “Artık bu ayrımcılıklar kalkacak" diyen Arınç şöyle devam etti: "23 Nisan resepsiyonlarından nasıl kalktıysa buradan artık kalkacak. Bu ayrımcılıklardan kurtuluyoruz. Bundan böyle daha demokrat bir Türkiye ile karşılaşacağız."

KARAKAYA: YEREL MEDYANIN SESİNİ DAHA ÇOK DUYURMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Basın Yayın Enfromasyon Müdürü Murat Karakaya ise bu toplantının Çorum’da yapılmasının kendisine verdiği memnuniyeti dile getirdi. Yerel medyaya giderek daha önem vermeye başladıklarının altını çizen Karakaya, "Yerel medya yaygın medya bakımından daha dezavantajlı durumdadır, ancak yerel medyanın sesini daha çok duyurmaları için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar yerli medyadaki kaliteyi giderek arttırmaktadır." diye konuştu.