Gündem
04 Mar 2011 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

DANIŞTAY ÜYELİĞİNE SEÇİLEN AKŞAM YAZARI OKUYUCULARINA VEDA ETTİ!

Akşam Gazetesi'nde bir ayrılık yaşandı. Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay üyeliğine seçilen köşe yazarı gazeteyle ilişiğini keserek veda etti.

Veda yazısı

AKŞAM'daki bu köşede birkaç yıldır güncel hukuki gelişmeleri değerlendiriyorum. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay üyeliğine seçildiğim için maalesef bu son yazım.
Yüksek mahkeme üyeliği son derece önemli ve onurlu bir görev. Bu nedenle bu göreve layık görülmekten onur duydum.

Hiçbir siyasi angajmanı bulunmayan, tarafsız bilim adamı kimliğimle, yüksek yargının bu yeniden yapılanma sürecinde bir denge unsuru ve sağduyunun sesi olmaya gayret edeceğim. Ayrıca hukuk profesörü olarak, uzmanlık alanımın idare hukuku ve idari yargı olması, Danıştay'a ayrı bir katkı sağlayabilir diye umuyorum.

Yüksek yargı camiasının hükümet taraftarı 'yandaş yargı' ve hükümet karşıtı 'candaş yargı' suçlamalarıyla kamplaşma eğilimleri gösterdiği bir ortam dayatılıyor gibi. Bu kamplaşmayı reddeden 'hakdaş yargı'ya, yani 'her koşulda haklının yanında' olan bir yargıya ihtiyaç bugün çok daha fazla. Yüksek yargıçlık görevimde bu yönde bir olumlu etkim olursa çok mutlu olacağım.

Köşe yazarlığı için bana güvenen ve beni hep cesaretlendiren AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Sayın İsmail KÜÇÜKKAYA'ya özel bir teşekkür borçluyum. Ayrıca destekleri için tüm AKŞAM ailesine müteşekkirim. Okuyucuları hukuki olaylara ilişkin biraz olsun aydınlatabildiysem ne mutlu bana...

Ali Ulusoy/AKŞAM