Medya
14 Mayıs 2011 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:21

"DANIŞMAN TARAFSIZ OLMAK ZORUNDA MIDIR?" GÜL'ÜN DANIŞMANINA NAGEHAN ALÇI'DAN DESTEK!

Twitter'da yazdıkları nedeniyle tepki çeken Cumhurbaşkanı Gül'ün danışmanlarından Yusuf Müftüoğlu'na Nagehan Alçı'dan destek geldi.

Akşam yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlarından Yusuf Müftüoğlu'nun Twitter'da yazdıkları üzerinden yapılan tartışmalara köşesine taşıdı.

Alçı bugünkü yazısında Müftüoğlu'na destek vererek 'danışman tarafsız olmak zorunda mıdır?' diye sordu.

Medyadaki yaygın tepkinin Müftüoğlu'nun taraflılığından değil söylediklerinin içeriğinden kaynaklandığını savunan Alçı, Müftüoğlu'nun Nazizim benzetmesi yaptığı MGK bildirisi için "'MGK kararları gayet yerindedir' yazsa ortalığı inletenler yine seslerini çıkarırlar mıydı?" diye soran Alçı şunları yazdı:

"Ortalığı bu argümanlarla velveleye verenlere bakıyorum ve şu soruyu sormadan edemiyorum: Acaba bunlar hakikaten bir danışmanın görüşlerini ifade etmesinden mi rahatsızlar yoksa o görüşlere katılmadıkları için mi ortalığı velveleye veriyorlar? Mesela MGK bildirisi için 'Nazizm' benzetmesi yapmış Yusuf... Bunun yerine 'MGK kararları gayet yerindedir' yazsa ortalığı inletenler yine seslerini çıkarırlar mıydı? Ya da Kılıçdaroğlu'nu eleştireceğine 'CHP'deki değişim umut verici' dese 'bu ne biçim danışman?' diyen olur muydu kendisine? Ayşenur Aslan bu kadar rahatsız olur, programında bu işin üstüne gider miydi? Hiç sanmam. O nedenle kimse kendini kandırmasın! Burada esas mesele Yusuf'un görüş belirtmesi, eleştiri yapması değil, belirttiği görüşlerin medyanın önemli bir kesimine ters olması...

TARAFSIZ DANIŞMAN 'FİKİRSİZ FİLOZOF'TUR!

Zaten 'Cumhurbaşkanı danışmanı tarafsız olmalı' lafı da üzerine düşünülmemiş, içi tamamen boş bir klişe değil mi? Tarafsız danışman da ne demek? Cumhurbaşkanı elbette tarafsız durmalı ama danışmanı neden tarafsız olsun? Aksine! Her taraftan her görüşten danışmanları olmalı cumhurbaşkanının ki her görüşe açık olsun, farklı yaklaşımlardan beslensin... Zaten 'tarafsız danışman' 'fikirsiz filozof' gibi bir şey. Olamaz. İmkansız.

CENGİZ ÇANDAR DA TARAFLI DANIŞMAN DEĞİL MİYDİ?

Üstelik açık seçik örnekler de var geçmişte. Cengiz Çandar'ı hatırlayalım mesela.. Tarafı belli, çok başarılı bir gazeteciyken Turgut Özal'ın danışmanı olmuştu ve o dönemin politikalarına önemli katkılar sağlamıştı. Çandar gazetede duruşunu belli edince oluyor da Müftüoğlu Twitter'da edince mi olmuyor?"