Gündem
23 Ağu 2012 08:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

"DAMARIMIZA BASARSA KIZARIZ!" ARINÇ'TAN BASINA UYARI!

CNN Türk'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Arınç neler söyledi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 9 kişinin öldüğü, 64 kişinin yaralandığı Gaziantep'teki hain saldırıda istihbarat zafiyeti olmadığını söyledi.

Gaziantep 'teki bombalı saldırıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , saldırının El Muhaberat- PKK işbirliği olduğu yönündeki iddiaların incelendiğini söyledi. Arınç, "saldırıda dış unsurlar söz konusu olabilir" dedi.

CNN Türk'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Arınç Gaziantep ’teki bombalı saldırıda istihbarat zafiyeti olduğu iddialarını yalanladı.

İstihbarat ve istihbaratı değerlendirme konusunda zafiyet olduğunu düşünmediğini söyleyen Arınç “Eskiden herkesin istihbaratı vardı. Ama şu anda insan istihbaratı da dahil bilgi paylaşımında son derece mükemmel bir akış var. Biz bu havuzda toplanan bilgileri çapraz sorguya da almak suretiyle tedbir almak durumundayız. Bu bir endişeye yol açmasın ama belki Gaziantep ’teki olay kadar onlarca olayın önlendiğini ben söyleyebilirim. Neden önlenemiyor? Bölge şartları ve bu eylemcilerin çok az da olsa bir kısmı yerel unsurlardan destek alıyor” dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER ’E TAVSİYELER
Türkiye ’de basına sansür olmadığını söyleyen Arınç ‘ Türkiye 'de basın özgürlüğü yoktur diyen yalan söylüyor. Sansür vardır diyen de yalan söylüyor’ dedi. Hapiste yatan gazeteciler için ‘İçerideki gazetecilerin amaçları başka; ideolojik... Asıl amaçları hükümeti yıpratmak.’ diyen Arınç, basını da uyararak ‘Gazeteciler damarımıza basarsa, kızarız’ dedi.

Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için de 'entellektüel geveze' ifadesini kullanan Bülent Arınç , Önder için ‘Sırrı Süreyya, sen Yıldıray Oğur'u oku, Gülay Göktürk'ü oku’ tavsiyesinde bulundu.