Cumhuriyet savcısını tehdit etmişlerdi! İtirafçının ifadesi ortaya çıktı - Sayfa 5

Mustafa Kemal Zengin'i aradım. Bana sakin olmamı, ettiğim yemine sadık kalmamı söyledi ama kendisi de panik halindeydi. Aracım çekildi ve Siirt trafik şubeye gittim. Polis ekipleri tarafından sorguya alındım ve tutuklanarak Batman'da bulunan bir cezaevine gönderildim. 26 gün tutuklu kaldım. Cezaevinden çıktıktan sonra Polat lakaplı şahıs yanıma geldi ve 'Bizimle alakalı bu durumları kimseye anlatmayacaksın, başına gelen bu durumdan seni kurtaracağız' dedi. Başıma gelen durumlar beni yıprattığı için kişilerle bağlantımı kestim. Uzun süre beni arayan olmadı"

57
Cumhuriyet savcısını tehdit etmişlerdi! İtirafçının ifadesi ortaya çıktı - Sayfa 6

"ADLİYE PERSONELİ İŞLERİMİZE ÇOMAK SOKUYOR"

İtirafçı Muhammed Emin O, "Geçen Eylül ayında akrabalarımı ziyarete İstanbul'a geldim. Telegram üzerinden bilmediğim bir numara tarafından arandım. Kimsiniz dedim. Arayan kişi 'Beni tanımadın mı? Ben Zengin Başkan' dedi. Şahsın Mustafa Kemal Zengin olduğunu anladım. Bana Siirt'teki dosyamın akıbetini sordu. 'Yargılama devam ediyor' dedim ve konuyu kapattım. Bana güzel bir teklifinin olduğunu, 100 bin dolar alacağımı ve dosyamın ceza almadan kapanacağını söyledi. Bana 'İstanbul'da bulunan bir adliye personeli bizim işlerimize çomak sokuyor. Bu şahsın yaptığı eylemler senin dosyanı da etkiliyor. Şahsın kimlik bilgisini, fotoğrafını, araç plakasını, nerede çalıştığını, işe geliş ve gidiş saatlerini sana söyleyeceğim. Sana motosiklet kullanan bir şahıs ile birlikte bir silah göndereceğim. Sen maskeli olarak motosiklet kullanan şahsın arkasına binerek trafik ışıklarında durduğu esnada tekerleklerine ve ön yolcu koltuğuna birer el ateş edeceksin. Kimseyi öldürmeyeceksin. Amacımız sadece korkutmak" dedi.

67
Cumhuriyet savcısını tehdit etmişlerdi! İtirafçının ifadesi ortaya çıktı - Sayfa 7

Kendisinin Zengin'e bu kişinin kim olduğunu sorduğunu belirten şüpheli M.E.O, "İşi kabul etmeden sana kim olduğunu söyleyemem.' dedi. Kendisine bu işi kesinlikle kabul etmeyeceğimi ve beni bir daha aramaması gerektiğini söyleyerek telefonu kapattım" diye konuştu. Şüpheli M.E.O. bir süre sonra şüpheli Zengin'in Cumhuriyet savcısını tehdit ettiğiyle ilgili haberi gördüğünü, kendisine teklif edilen işin bu olduğunu anladığını ve Jandarma Komutanlığı'na giderek şikayetçi olduğunu beyan etti. Suçlamalarda adı geçen şüpheli Zengin'in ise sorgusunda, hakkındaki iddiaları kabul etmediği öğrenildi.

77