Cumhuriyet savcısını tehdit etmişlerdi! İtirafçının ifadesi ortaya çıktı - Sayfa 2

Başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilen Aylin A, Mustafa Kemal Z, Baki Ç, Yavuz Ç. ve itirafçı Muhammed Emin O. hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, birden fazla kişiyle tehdit, kişiyi yerine getirdiği kamu görevini nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, yargı görevini yapanı etkileme ve kişisel verileri aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İtirafçı olan Muhammed Emin O'nun da ifadesi ortaya çıktı.

27
Cumhuriyet savcısını tehdit etmişlerdi! İtirafçının ifadesi ortaya çıktı - Sayfa 3

"ARTIK MİT'E BAĞLI ÇALIŞACAKSIN"

İtirafçı Muhammed Emin O, savcıyı makamında tehdit eden Mustafa Kemal Z'nin kendisiyle irtibat kurma ve işlerinde kullanma sürecini şöyle anlattı:

"Mustafa Kemal Zengin ile Siirt'te tanıştım. Numara alışverişi yaptık. Sosyal medyasına baktığımda birçok bürokratla fotoğrafının olduğunu gördüm. Bana kendisini İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıttı. Beni Ankara'ya davet etti. Kimliğimi aldı ve daha sonra kimliğimi MİT adına düzenlenmiş bir kimlik olarak verdi. 'Artık MİT'e bağlı çalışacaksın. Benim istediğim talimatları yerine getireceksin' dedi. Tabanca, koruma kıyafetleri ve mermiler de teslim etti. Daha sonra beni doğuda ve batıda mitinglerde, araç eskortu ve şahıs takibi konularında görevlendirdi. Yanında çalıştığım 1.5 yıl içinde maaşımı Mustafa Kemal Zengin'in yanında bulunan Polat lakaplı bir şahıs tarafından elden aldım. Bu ücreti sana 'İstihbarat ödeneğinden veriyorum' diyordu"

37
Cumhuriyet savcısını tehdit etmişlerdi! İtirafçının ifadesi ortaya çıktı - Sayfa 4

"SENİ KURTARACAĞIZ"

İtirafçı Muhammed Emin O, Siirt'te polis çevirmesinde yakalandığı anlardan şu cümlelerle bahsetti:

"Yaptığım faaliyetlerde kullandığım araçları kiralıyordum. 2023 yılında Siirt'te bulunan ailemi ziyaret etmek için seyir halindeyken trafik polisi çevirmesine takıldım. Onlara MİT kimliğimi gösterdim. Devam etmemi söylediler. Daha sonra evde balkondayken kalabalık bir polisin aracımı inceleme altına aldıklarını gördüm.

47
Cumhuriyet savcısını tehdit etmişlerdi! İtirafçının ifadesi ortaya çıktı - Sayfa 5

Mustafa Kemal Zengin'i aradım. Bana sakin olmamı, ettiğim yemine sadık kalmamı söyledi ama kendisi de panik halindeydi. Aracım çekildi ve Siirt trafik şubeye gittim. Polis ekipleri tarafından sorguya alındım ve tutuklanarak Batman'da bulunan bir cezaevine gönderildim. 26 gün tutuklu kaldım. Cezaevinden çıktıktan sonra Polat lakaplı şahıs yanıma geldi ve 'Bizimle alakalı bu durumları kimseye anlatmayacaksın, başına gelen bu durumdan seni kurtaracağız' dedi. Başıma gelen durumlar beni yıprattığı için kişilerle bağlantımı kestim. Uzun süre beni arayan olmadı"

57