Gündem
24 Ara 2010 08:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

CUMHURBAŞKANI GÜL GAZETECİNİN HANGİ SÖZLERİNİ DÜZELTTİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Talabani görüşmesini soran gazetecinin sözlerini nasıl düzeltti?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Talabani görüşmesini soran gazetecinin Kürt tarafı sözlerini düzeltti! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin kendi meselelerinin Türkiye içerisinde konuşulup halledilmesinin söz konusu olduğunu belirterek, ’’Ama Irak’tan kaynaklanan bir terör grubu da var. Irak topraklarında silahlı insanlar var. Bunlar ne Irak vatandaşı ne de legal... Dolayısıyla bu çerçeve içinde şüphesiz ki bazı görüşmelerimiz olmuştur.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı - Enocomic Corporation Organiztion (EİT - ECO) 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ECO Genel Sekreteri Muhammed Yahya Marifi de katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

GAZETECİNİN ’KÜRT TARAFI’ SÖZÜNÜ DÜZELTTİ
Bir gazetecinin, "Dün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmüştünüz, Talabani sizden sonra Kürt tarafı ile (Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk ve Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk) görüştü, sizin görüşmenizde Kürt sorunu gündeme geldi mi?" sözü üzerine Gül, gazetecinin sözünü düzeltti. Gül, "O taraf bu taraf yok. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı." düzeltmesini yaptı.

"Biz kendi meselelerimizi konuşuruz." diyen Cumhurbakanı Gül, "Ama tabii ki Irak’tan kaynaklanan bir terör grubu da var. Irak topraklarında eli silahlı insanlar var. Ne Irak vatandaşı, ne de legal. Bu çerçeve içerisinde şüphesiz bazı görüşmelerimiz olmuştur. Türkiye içinde kendi meselelerimiz kendimiz konuşarak hallederiz." şeklinde konuştu.