Covid-19 hastaları için “şaşılık” uyarısı - Sayfa 5

Prof. Dr. Atilla, okul çağındaki çocukların görme kusurlarının düzeltilmesinin hem çocuğun okul başarısını etkilediğini hem de baş ağrısı, okula gitmekte ve okumakta isteksizlik gibi problemleri çözdüğünü ifade etti.

512
Covid-19 hastaları için “şaşılık” uyarısı - Sayfa 6

Şaşılığın da önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Atilla, “Erken tanıyla şaşılığı önleyebiliyoruz. Sonradan çıkan şaşılıkların büyük bir kısmı gözlükle düzeltilebiliyor ya da kayma miktarı azaltılabiliyor. Şaşılıkta cerrahi tedavilerde de oldukça başarılıyız. Amacımız bir an önce şaşılığı düzeltmek, çocukların iki gözüyle eşit görmesini ve göz tembelliğini engellemek. Eğer çocukluk çağında şaşılığı düzeltemezsek, maalesef gelişim tamamlandıktan sonra bunu tekrar kazandırmamız mümkün olmuyor.” ifadelerini kullandı.

612
Covid-19 hastaları için “şaşılık” uyarısı - Sayfa 7

COVİD-19 SONRASI GÖZ SAĞLIĞI SORUNLARINDA ARTIŞ OLDU

Koronavirüsün göz sorunlarına da neden olduğuna dikkati çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hüban Atilla, şunları kaydetti:

712
Covid-19 hastaları için “şaşılık” uyarısı - Sayfa 8

"İlk başlarda 'pembe göz' dediğimiz çapaklanma, kızarıklık oluyordu. Sonraki dönemlerde koronavirüsün şaşılık da yaptığı tespit edildi.

812