Gündem
13 Ağu 2014 17:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

CNNTÜRK skandal Davutoğlu tweetini paylaşan editörü kovdu!

CNN Türk'ün internet sitesi, Ahmet Davutoğlu'nu eleştirmek isterken büyük bir terbiyesizliğe imza atan Atilla Taş'ın tweet'ini manşetten yayınladı. CNN Türk yönetimi o haberi paylaşan sosyal medya editörünü kovdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 'Ünlülerin seçim yorumları' başlığı altında bir fotogaleri hazırlayan CNN Türk'ün internet sitesi, sanatçı Atilla Taş'ın küfürlü tweetini de galeriye ekledi.

Site, gelen tepkiler üzerine twitter'dan da paylaşılan hem söz konusu twiti hem de fotogaleride yer alan Atilla Taş'ın tweet'ini sildi.

CNN TÜRK'DEN AÇIKLAMA
Skandalın kısa sürede yankı uyandırması üzerine CNN TÜRK Kurumsal İletişim biriminden açıklama geldi.

"O EDİTÖRÜ KOVDUK"
Açıklamada ünlülerin sosyal medyada yer alan çok sayıda yapılan bir seçkiye cnnturk.com sitesinde yer verildiği, bu yorumlar arasında, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu rencide edecek bir ifadenin bulunduğu bir tweet mesajının yer aldığı ifade edildi.

Yapılan bir değerlendirme sonucunda da bu haberin Doğan Yayın Grubu Ortak Değerleri’nin ve Yayın İlkeleri’nin açık ve net ihlali olduğunun ortaya çıktığı vurgulandı.

"Bu değerlendirme sonucu, denetimde ihmali görülen sorumluların yazılı olarak uyarılmasına, sorunlu yayını yapan Sosyal Medya editörüyle iş ilişkimizin derhal sonlandırılmasına karar verilmiştir." denildi.

DAVUTOĞLU'NDAN ÖZÜR
Açıklamada ayrıca "Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan içtenlikle özür dileriz" ifadelerine yer verildi.