Gündem
23 Ağu 2024 21:33 Son Güncelleme: 23 Ağu 2024 22:10

CNN Türk'ün skandal 'Netanyahu' yayınına Numan Kurtulmuş'tan 'tebrik' telefonu!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya CNN Türk ekranlarını 'canlı' olarak açan Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, bu yayın dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan tebrik telefonu aldığını günler sonra açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz ay konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. Netanyahu’nun binlerce Filistinlinin öldürüldüğü Gazze'de ‘hiç sivilin öldürülmediğini’ öne sürmesi ve bu konuşmanın dakikalarca ayakta alkışlanması ise Türk kamuoyunda büyük tepki topladı.

Türkiye'deki haber kanallarının tamamına yakını Netanyahu’nun kürsüdeki görüntülerini sessiz olarak yayınladı. Demirören Medya bünyesindeki CNN Türk’te ekranlara gelen ‘Akıl Çemberi’ isimli programda ise Netanyahu’nun konuşmasının tamamı tercüman aracılığıyla Türkçeye çevrilerek canlı olarak aktarıldı.

Söz konusu yayını MedyaRadar’daki köşesinde “kanlı propaganda” olarak tanımlayan Varol Ersoy ise ‘CNN Türk, neden çocuk katilinin borazanı oldu?’ başlıklı yazısında CNN Türk’ü eleştirirek şu ifadeleri dile getirdi:

“CNN Türk… New York’taki Türk Günü Yürüyüşü’nde, kırmızı bültenle aranan Sezgin Baran Korkmaz’ı ‘tesadüfmüş’ gibi yayına çıkaran ve karşılığında büyük paralar aldığı iddia edilen Demirören ailesine ait bu kanal, bu kez de Netanyahu’nun konuşmasının önemli bir bölümünü canlı ve sesli olarak ekranlarına taşımakta sakınca görmedi. Üstelik İsrail’in Filistinlilere karşı terör suçu işlediğini iddia eden ve bu yüzden Yahudi lobisi tarafından istifa etmesi istenen CNN International’ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ted Turner’a rağmen…”

Bir katilin dünyanın gözünün içine baka baka sarf ettiği yalanlarının ekrana canlı olarak verilmesi sadece MedyaRadar yazarı Varol Ersoy'un değil birçok gazetecinin de tepkisine neden oldu.

TBMM BAŞKANI SKANDAL YAYINI TEBRİK ETMİŞ

Yaklaşık 1 aydır bu konuda herhangi bir açıklama yapma gereği duymayan CNN Türk yönetimi nihayet bugün ses verdi. Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eleştirilen yayınlarının TBMM Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından takdir edildiğini ve Kurtulmuş'un o gece kendisini tebrik etmek için aradığını açıkladı. Yancı’nın tweetini 'YORUMSUZ' olarak sizlerle paylaşıyoruz…

İşte Murat Yancı’nın o tweeti:

“Çok Soran olduğundan bu videoyu yayınlıyorum. Netanyahu yayınını yaptığımız gece tek bir telefon aldım. O da Meclis başkanımız Sn.Numan Kurtulmuş’tan tebrik telefonudur. Sevgili çalışma arkadaşım @handefrt dahil kimseyle başka konuşmam olmamıştır. Meraklılarına duyurulur:))”