Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 5

Avukat olmak istememesinin duygusal bir sebebi vardı aslında. Babası avukat olduktan sonra annesinden boşanmıştı. Bu durum da Tibet'in hafızasına "avukat olanların ailesi yıkılır" düşüncesinin yerleşmesine neden oldu. O sırada dayısı mimarlık okuyordu, ondan etkilenerek Kartal Tibet de mimar olmak istedi.

517
Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 6

TİYATRO SERÜVENİ

Tiyatro bölümünü bitirdikten sonra mezun olduğu 1960 yılında Albert Camus'nun yazdığı Mahir Cahova'nın yönettiği Caligula'da sahneye çıktı. Bir yıl sonra da Ankara'nın ilk özel tiyatrosu olan Meydan Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı. Bu toplulukla birlikte dört oyun yönetti, 20 tane oyunda da rol aldı.

617
Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 7

ÇOCUK YAŞTA YETENEĞİ İLE ETKİLEDİ

Aslında onu tiyatroya yönlendiren kişilerden biri de Heyecan Başaran. Kartal Tibet'i kelimenin tam anlamıyla "tuttu kolundan" ve Çocuk Tiyatrosu'na yönlendirdi.

717
Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 8

ÜCRETİ BEĞENMEYİNCE

O dönemde Kartal Tibet'in sinema serüvenine giden yolun da ilk adımları atılmaya başlandı. Askere giden Göksel Arsoy'un yerine bir jön aranıyordu. Kendisine yapılan teklife Tibet "Göksel Arsoy'un aldığı ücreti alırım" dediği için o role seçilemedi. Fakat daha sonra Suat Yalaz'ın Karaoğlan teklifine "Siz hangi ücreti uygun görürseniz" yanıtını verdi ve böylece sinema serüveni başladı. Bu rol için ata binme ve dövüş dersleri aldı.

817