14 Eki 2024 18:55 Son Güncelleme: 14 Eki 2024 19:10

Çıtayı yükseltti bu kez de bankalara çağrı yaptı! Kredi kartı limitlerini düşürenlerin...

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan ve büyük fırtına koparan kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan 750 lira alınması teklifine yönelik eleştiri getirenleri DEM'li, Yunanlı, Ermeni olmakla itham eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hızını alamadı bu kez de bankalara çağrı yaparak bu parayı ödemek istemeyen yüksek gelirlilerin kredi kartının iptal edilmesini istedi. Destici'den medya mensuplarını e sanatçıları kızdıracak açıklama da geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Destici, TBMM'ye sunulan yeni vergi paketindeki 100 bin liranın üzerinde limiti olan kredi kartı sahiplerinde yılda bir kere 750 lira alınması önerisiyle ilgili olarak konuştu.

Destici, "100 bin lira limiti olup 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM'lidir, Yunan'dır, Ermeni'dir." dedi. Destici bu ücret verilmezse Türkiye'nin sonunun Suriye ve Irak gibi olacağını iddia etti.

Mustafa Destici, "Bunlar milliyetçileri değil DEM'lileri savunur, Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı savunurlar, batıyı savunurlar Ermenistan'ı savunurlar. bunların hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyetini savunduğunu görmedik" ifadelerini kullandı.

BANKALARA ÇAĞRI YAPTI

Mustafa Destici'nin bu sözleri sosyal medyada gündem olurken tepki üstüne tepki geldi.

Gelen eleştirilere tepki gösteren Destici bugün bir paylaşım daha yaptı ve bankalara çağrı yaparak kredi kartı limitlerini düşürmeye başlayan herkesin ve özellikle basın mensupları ile sanatçıların kredi kartlarını iptal edin dedi.

Destici yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır: Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, “savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan”, başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz.