Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 16

Olay 2'de ise şüpheli Zeynel Boyacı'nın olay tarihinde maktul Ali Diken kendi eşi İ.B. ile ilişkiye girmek istediğini söylemesi üzerine maktul Ali Diken'i öldürmeye karar verdiği, şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktul Ali Diken'i öldüreceği yere götürdüğü, ardından şüpheli İ.B. ile telefondan konuşarak maktul Ali Diken'i oyaladıkları, olay yerinde motosiklette bulunan ipi boynuna geçirerek Ali Diken'i boğarak öldürdüğü, sonrasında şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktule ait kartlardan para çektiği, şüpheli Zeynel Boyacı ile şüpheli M.C.K.'in maktul Ali Diken'e ait cep telefonunu sattıkları, böylelikle şüpheli Zeynel Boyacı'nın üzerine atılı tasarlayarak kasten öldürme, şüpheli İ.B,'nın üzerine atılı tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme, şüpheli M.Ç.K.'in üzerine atılı suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu işledikleri anlaşıldığına dikkat çekti.

1619
Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 17

"EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Çocuk ve Kadınlar Derneği olarak davaya müdahil olan Avukat Mine Tanrıverdi, “Her gün artan kadın cinayetlerinden bir tanesi bizim için. Zeynep Ece Aksay, eniştesi tarafından canice katledilen bir genç kızımız. Eğer faili başka bir cinayet işlemeseydi, bugün belki Zeynep'in cenazesine ulaşamamıştık. Faili hakkına iki cinayetten soruşturma açıldı ve iddianame hazırlandı. Zeynep adına dernek olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Failin en ağır ceza alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

1719
Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 18

"5 AY BOYUNCA BUNU NASIL YAPTI?"

Cinayet sanığının Zeynep'in instagram hesabına girip yakınlarına yazılı ve sesli mesajlar atmasını yorumlayan Tanrıverdi, “5 ay boyunca Zeynep'in yakınlarına mesaj atılmış ve aranmış. Yaşıyormuş gibi davranılarak ailesinin kayıp başvurusunda bulunması gecikti. 5 ay boyunca fail bunu nasıl yaptı, insanın aklı, vicdanı kabul etmiyor. Soğukkanlılık mı bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

1819
Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 19

"BİZİMLE HER YERİ ARADI"

Zeynep Ece Aksay'ın babası Mustafa Aksay, çocuğunu kaybetmenin acısını hala yaşadığını söyledi. Aksay, “Bu cani adam mutlaka cezasını çekmeli. Ben yüce adaletimize güveniyorum. Bu çocuk kaybolduğu zaman bize, ‘Zeynep Ece erkek gibidir, kendine bir şey yapmaz' deyip bizimle beraber her yeri aradı” dedi. Anne Fatma Aksay ise “Hiçbir şey olmamış gibi ‘Ece çok iyi bir kız, ona ne zarar gelebilir ki' diyerek bizimle birlikte arıyordu. Bir aile gibiydik, onun bunun yaptığına inanamadık. Yüce adaletimize güveniyorum, en ağır cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.

1919