Televizyon
03 Haz 2010 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

ÇİNLİLER TÜRK FİLMLERİ VE DİZİLERİ İÇİN GELİYOR!..

Çin'in en büyük film ve dağıtım şirketi Huaxia films yetkilileri, Türkiye'nin önde gelen yapımcıları, oyuncuları, TV temsilcileriyle bir araya geliyor.

Bu özel ziyarete, aynı zamanda, sinema sektöründe uluslar arası çalışmalar yapan ünlü yapımcı, TESIYAP yönetim Kurulu üyesi MİNE VARGI, daha önce başkanlık döneminde kurduğu uluslar arası bağlantılara ek olarak, destek veriyor ve konuklara bizzat kendisi rehberlik ediyor.
Bir çok ünlü oyuncunun bulunacağı davete, meslek birlikleri temsilcileri ve ünlü yapımcı ve yönetmenler de katılacak.
Daha önce Arap ülkeleri ve Yunanistan'a Türk dizilerini başarılı çalışmalarla pazarlayan SELEN SEVİGEN ve ünlü yapımcı/dağıtımcı NİDA KARABOL AKDENİZ davet organizasyonuna destek veren isimlerden

DAVETIN DETAYLARI

Çin Devlet Radyo, Televizyon ve Sinema İdaresi Başkanlığı, Huaxia Film Distribution Co. Ltd'den 8 kişilik bir heyeti, 4 Haziran- 6 Haziran 2010 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret yapmak üzere gönderiyor ve bu ziyaretle belki de artık Çin'liler Türk yapımlarını, bizler ise Çin sinemasını izlemeye başlayacağız.

Heyetin amacı, sinema ve filmcilik alanında karşılıklı alışverişi çoğaltmak, televizyon kanalları, yapımcılar, oyuncular, prodüksiyon ve dağıtım şirketleriyle görüşmeler yaparak ortak projelere imza atmaktır. Ayrıca, iki ülke arası film dağıtım ağını geliştirip, gerek TV gerekse sinema için, film ve dizi alışverişinde bulunmak, sinema yasaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak, yapım şirketleri ile projeler paylaşmak ve oyuncularımızın nitelikleri ve yapımlarımızla ilgili bilgi sahibi olmak istemektedirler.

ETİKETLER
#Türkiye #çin #diziler