09 Ağu 2010 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

CINE5 YÖNETİMİNE "MEKTUP" VAR!

Geçtiğimiz günlerde Cine5 ile yollarını ayıran bir yönetici Cumhurbaşkanlığı'na kadar götürdüğü isyanını ve kanalda yaşananları Medyaradar'a yazarak aktardı.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Cine5’teki Derin Mevzu programından ayrılması ve Levent Gültekin’le ilgili söylediklerinden sonra benim de artık konuşmam gerektiğini – geç de olsa – anladım.

Ben Gökhan YAMAN. 6 yılını Cine5’teki programlara ismini yazdırmış biriyim. Son olarak Orhan Seyfi Güner döneminde program müdürü Deniz Murathanoğlu’nun yardımcılığı görevinde bulundum. Levent Gültekin döneminde ise Murathanoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra 1 aylık vekaleten Program Müdürlüğüne getirildim.

Gültekin’in eski yönetime karşı tutumu çok kesindi, kimseyle çalışmak istemiyordu. O dönemde kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Oğuz Koloğlu’da program müdürü Deniz Murathanoğlu’da kendi isteğiyle kanaldan ayrıldı. Ben de ayrılmak istiyordum, vekaleten verdiği program müdürlüğünden alınmamla birlikte bu isteğimi önce Genel Müdür yardımcısı Sinan Sakarya’ya sonra da Medya Grup Başkanı Levent Gültekin’e ilettim. Ama bir sonuç alamadım tabi ki; ama iki hafta sonra Sinan Sakarya "ayrılmak istiyorsan gidebilirsin", tazminatında yatırılacak diyerek sözleşmemi karşılıklı fesh ettik. Tazminatım da 4 eşit taksitte ödenecekti.

Gültekin’in göreve gelmesinden sonra üst düzey yöneticilerde dahil 60 kişi ya kendi istekleriyle yada sözleşmeleri fesh edilerek işten çıkartıldılar, hepsi de tazminatlarını aldı. Tabi ki tek alamayan benim. Levent Gültekin’in bu tavrını anlamak mümkün değildi. Sinan Sakarya’dan öğrendiğim kadarıyla Gültekin benim için “Hakkını mahkeme de arasın” diyordu benim için.

Halbuki TMSF işten ayrılan personel için hukuk kararlarını ne kadar uyguluyordu?

Cumhurbaşkanlığına yazdığım yazıda da durumu ilgili birimlere anlattım ama yazımı TMSF’ye yönlendirdiklerini söylediler. TMSF’ye da yazılı şikayette bulundum, daha cevap bile alamadım. Son olarak Gültekin’le görüştüm bana muhasebeyle muhatap olmamı önerdi. Kanal da para yoktu ve tazminat ödenmeyecekti ama çıkarılan 60 kişiye 300 milyarı aşkın bir tazminat ödendi, ama ödeme bana olduğunda kişisel meseleler girmişti devreye..

Bu kişisel bir mesela olarak gözükebilir insanların gözünde. Gültekin döneminde yapılan tek olumlu hareket çıkartılan personele ödenen tazminatlardır. Ne yazık ki daha önceki hiçbir yönetim çalışanlara tazminat ödemedi, işe dönüş davalarını riayet etmedi. Çok sayıda örnek var. Gültekin’in de bana uyguladığı bu haksız yöntemle cine5 mağdurları arasında kendime yer edindim.
Şimdi kanal satılsa bile tazminatı yeni sahipten alamayıp TMSF’den almaya çalışan eski bir personel olacağım.

Medya sektöründe devlet kontrolünde olan bir kanalın işten çıkarttığı personeline tazminat yatırmaması tartışılmalı.

Ya da cesaretli birileri çıkıp TMSF döneminde alamadıkları tazminatların hesabını sormalı.

ETİKETLER
#cine5 #gökhan yaman