Gündem
05 Ağu 2024 13:24 Son Güncelleme: 05 Ağu 2024 13:25

Cihangir’deki Filistin bayrağı silindi! Nedeni belli oldu…

Yedi Hilal Derneği, Cihangir merdivenlerine Filistin bayrağını resmetti. Beyoğlu Belediyesi merdiveni beyaza boyayarak ‘Filistin sembollerinden’ Hanzala’yı çizeceklerini açıkladı.

İstanbul’un tarihi semtlerinden Cihangir’deki renkli merdivenlerin ‘ayak basılmayan kısmı’, pazar sabahı Filistin bayrağının renklerine boyandı.

‘Yedi Hilal’ isimli bir dernek X hesabından merdivenleri kendilerinin boyadığını duyurdu.Dernek ayrıca, merdivenlerin ‘ayak basılan kısma değil, merdivenin dik olan basılmayan kısmına’ boyadıklarını söyledi. Dernek bu eylemdeki amacın ‘Filistin’i unutturmamak’ olduğunu belirtti.

Eyleme sosyal medyada tepkiler geldi. Beyoğlu Belediyesi tepkilerden sonra merdiveni beyaza boyadı.

Belediye sosyal medya hesabından da özetle şu açıklamayı yaptı:

“Beyoğlu Belediyesi olarak ulusların bayraklarını kutsal kabul ettiğimizden, haklı davalarında yanında olduğumuz Filistin halkını incitmeyecek şekilde destek olmak üzere, bayrak yerine Filistin intifadasının simgelerinden olan Hanzala’nın sembolik resmi, daha sonra kalıcı olarak çizilmek üzere alana asılmıştır. Filistin bayrağı ise yerde değil gökte olacak şekilde, hak ettiği ve kendisine yakışır bir noktada yerini alacaktır. Emniyet güçlerimiz eşliğinde, yapılan çalışmanın yanlış anlaşılmalara yol açmaması için komşularımız merdivenlere asılan bir pankartla bilgilendirilmiştir. Filistin halkının haklı davasını, ulusal simgelere saygı duyarak savunmayı sürdüreceğiz.”

ETİKETLER
#cihangir #filistin