Politika
11 Ağu 2024 08:44 Son Güncelleme: 11 Ağu 2024 08:45

CHP’nin o tartışmalardan rahatsız olduğu ortaya çıktı! ‘5 yıl daha kaybetme lüksümüz yok…’

İstanbul'un ilçelerindeki bazı CHP'li belediye başkanlarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafını Cumhurbaşkanlığı forsuyla paylaşmasına CHP'li kurmaylardan ilk yorum geldi. Öte yandan CHP yönetimi Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının ülkenin gerçek sorunlarının önüne geçmesinden endişe duyduğu öğrenildi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nden zaferle ayrılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'geçim yoksa seçim var' diyerek erken seçim çağrılarında bulunurken, partisinde 'Cumhurbaşkanı adaylığı' tartışmaları başladı.

CHP yönetiminin Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının Türkiye'nin asıl sorunlarının önüne geçmesinden endişeli olduğu öğrenildi. Birgün'ün haberine göre, kasıtlı olarak köpürtülen tartışmaların asıl gündemin konuşulmasına engel olduğunu savunan CHP kaynakları, “Aday, zamanı geldiğinde ortak akılla belirlenecek. Erken seçim olası olsa da henüz seçim takviminde değiliz. Adaylık tartışması, yurttaşın sorunlarının konuşulmasına engel oluyor” diyor.

"KISIR TARTIŞMALARA GİRMEYECEĞİZ"

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “Odak anket” adı verilen anketler aracılığıyla parti politikalarının yurttaşta karşılığı sürekli ölçülüyor. CHP yetkilileri, “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?” sorusuna anketlerde yer verilmediğinin altını çizerek, “Aday tartışmaları ile sokağın gündemini ıskalamayacak, kısır tartışmalara girmeyeceğiz” yorumunu yapıyor.

"5 YIL DAHA KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına, “Türkiye’nin geleceğini kendi duygularımıza kurban edeceğimiz evreleri çoktan geride bıraktık” yorumuyla yaklaşan parti kurmayları, "Tercihlerimiz nedeniyle bir beş yıl daha kaybetme lüksümüz yok” dedi.

İMAMOĞLU'NUN FOTOĞRAFINI CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUYLA PAYLAŞAN BAŞKANLAR

CHP kurmayları, bazı belediye başkanlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Forsu ile fotoğrafını paylaşarak, “Adayımız İmamoğlu” paylaşımlarına yönelik ise şu değerlendirmede bulunuyor:

“Herkesin gönlünden geçen bir Cumhurbaşkanı adayı olabilir, bu doğaldır. Ancak partinin böyle bir gündemi olmadığı da ortada. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği, ilgili kurullar sağlıklı bir yöntem ile belirleyecek.”