Gündem
29 Eyl 2024 19:12 Son Güncelleme: 29 Eyl 2024 19:16

CHP'li ilçe başkanı gözaltına alındı! AK Partili isme darp iddiası

Mersin'de CHP ilçe Başkanı Abdurrahman Günay ve beraberindeki 2 kişi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın konuşması sırasında tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Adem Çopur'u darbettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Olay, 27 Eylül günü Mut Belediyesi'nin düzenlediği 1’inci Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nde meydana geldi.

Festivalin açılışına davetli olarak katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın konuşması sırasında, yine festivale davetli olarak katılan AK Parti İlçe Başkanı Adem Çopur, tepki gösterdi.

Bu sırada aralarında sivil polislerin de bulunduğu kişiler, ayağa kalkan Çopur'u engellemek isteyince arbede yaşandı.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Çopur, arbede sırasında darbedildiğini iddia ederek CHP İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ve 2 kişi hakkında şikayetçi oldu. Emniyete davet edilen Günay ve beraberindeki 2 kişi, gözaltına alındı.

3 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. CHP Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Baro Başkanı Gazi Özdemir ve partililer de adliye önüne giderek Günay'a destek verdi. Savcıya ifade veren Abdurrahman Günay, olay sırasında protokoldeki yerinden bile kalkmadığını belirterek iddiaları reddedip, yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla Çopur hakkında şikayetçi oldu.

Günay ve beraberindeki 2 kişi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.