Gündem
03 Mar 2013 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

CHP'DEN MİLLİYET'E DESTEK; ERDOĞAN'A 'HİTLER' BENZETMESİ

CHP'li Umut Oran, İmralı tutanaklarını yayınlayan Milliyet'i eleştiren Başbakan Erdoğan'ı topa tuttu..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı tutanaklarının Milliyet'te açıklanmasına gösterdiği tepkiyi eleştirerek, "Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi?" dedi.

Oran, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile birlikte CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı'na katıldı. Oran, burada yaptığı konuşmada, birlik beraberlik için çalışmak gerektiğini dile getirdi.

"HİTLER, MUSSOLİNİ BİLE BU HADDE GELMEMİŞTİ"

Barış sürecine değinen Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı tutanaklarının Milliyet Gazetesi'nde açıklanmasını eleştiren sözlerine tepki gösterdi.

Oran, şunları dile getirdi: "Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi? Anayasamızın 28. maddesi 'Basın hürdür, sansür edilemez' diyor. Bu Başbakan'ın bu ifadelerini Hitler, Mussolini'ler bile bu hadde gelmemişlerdi. Anlaşılır gibi değil. Atatürk gazetecilere, 'Gazeteciler, gördüklerini, bildiklerini, samimiyetle ifade etmelidirler' demiş. Atatürk'ün söylediklerine bakın, Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığına bakın. Böyle bir şey olabilir mi?"