Politika
19 Eyl 2024 10:17 Son Güncelleme: 19 Eyl 2024 10:17

CHP programını yeniliyor: 6-8 ay içerisinde tamamlanacak! Detaylar ortaya çıktı…

CHP, 6-8 ay içerisinde tamamlanması planlanan yeni program çalışması kapsamında dünyadaki sol, sosyal demokrat partilerin programlarını da inceliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), parti programını güncelleyerek, seçim öncesi stratejisini yeniden şekillendiriyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), partinin yönetim politikalarını revize etmek ve güncellemek üzere bir araya geldi. Bu toplantı, Eylül ayının başlarında gerçekleştirilen tüzük kurultayıyla başlayan çalışmaların devamı niteliğindeydi. Yeni programın, 6-8 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

DANIŞMA KURULLARI KURULUYOR

Gazete Duvar'ın haberine göre, toplantıda, genel başkan yardımcıları bugüne kadar kendi alanlarında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi ve bu çalışmaların nasıl ilerleyeceği, hangi yöntemlerle yürütüleceği konuşuldu. Her bir genel başkan yardımcısı, kendi uzmanlık alanında danışacağı, görüş alacağı kurullar oluşturulması kararını aldı. Bu kurullar, akademisyenler, alanında uzman kişiler ve CHP'nin tecrübeli siyasetçilerinden oluşacak.

ADALET POLİTİKALARI ÖNE ÇIKIYOR

Adalet Politikaları Danışma Kurulu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanacak. Kurul, hukuk reformları, yüksek yargı kurumlarının yapıları ve parlamenter sisteme geçiş süreci gibi önemli konuları ele alacak.

PARTİ ÖRGÜTÜYLE İŞBİRLİĞİ

Parti programı çalışmalarının bir diğer önemli ayağı ise parti örgütü olacak. Bu kapsamda, il ve ilçe örgütlerinin, Parti Meclisi üyelerinin, milletvekillerinin ve parti üyelerinin görüşleri alınacak. Çalışmalar, katılımcı ve şeffaf bir yöntemle yürütülecek ve evrensel sosyal demokrasi ilkeleri esas alınacak.

EVRENSEL İLKELER VE YENİ PROGRAM

Hazırlanacak yeni program, aynı zamanda bir seçim beyannamesi niteliğinde olacak. Bu programla CHP, olası bir erken seçime hazır bir şekilde girecek ve yurttaşlara partinin Türkiye’deki meselelere dair tutum ve çözüm önerilerini açıkça sunacak.

ETİKETLER
#chp #program